Robert Helenius uudessa tilanteessa paluuottelussaan – asiantuntijoilla selvä näkemys voimasuhteista: "Tekniikassa aika paljon aloittelijamaisia virheitä"

Robert Heleniuksen ammattilaisuran 36. otteluun sisältyy mielenkiintoinen pointti.

Ammattinyrkkeilijä Robert Helenius palaa kilpakehään ensi viikolla Savonlinnassa, mutta iltapuhteesta Mika Mielosta vastaan ei odoteta vaikeaa. Ainakin, jos ammattinyrkkeilyn Euroopan mestareita Amin Asikaista ja Edis Tatlia on uskominen.

– Veikkaan, että siitä tulee aika helppo matsi Robertille. Luulen, että ottelun kesto riippuu vähän siitäkin, miten kauan Helenius haluaa olla kehässä. Mielosen tekniikassa on aika paljon aloittelijamaisia virheitä, joita Heleniuksen on helppo hyödyntää – varsinkin, kun hänellä on pituusylivoima, Tatli ennakoi tiedotteessa.

– Toisaalta jos Helenius ei ole otteluiltana ihan omalla tasollaan, matsi voi kestää pidempäänkin. Mielenkiintoinen ja hauska ottelu siitä varmasti tulee.

Helenius iski kilpaa viimeksi lokakuussa, jolloin hän hävisi New Yorkissa tylysti raskaansarjan huippunimiin kuuluvalle Deontay Wilderille. Hän tyrmäsi suomalaisen avauserässä.

Asikainen tuntee Mielosen kyvyt.

– Mielonen kippaa tosi kovaa, olen nähnyt sen sparreissakin. Ristiinlyöntitilanteissa voi periaatteessa joku kova isku osua kohdilleen, jos "Robbe" ottaa liian rennosti, Asikainen varoitteli.

Hän ei kuitenkaan usko tällaiseen lopputulokseen.

– Luulen, että matsin kulku riippuu siitä, lähteekö "Robbe" täysillä päälle vai antaako hän kaverin hyökätä hakien itse vastaiskupaikkaa. Joka tapauksessa ottelu tuskin kestää täyttä aikaa. Kolmisen erää voi mennä ennen kuin Helenius lopettaa sen, tai jos tasoero osoittautuu tosi suureksi, loppu voi tulla nopeamminkin.

Heleniukselle ottelu on ammattilaisuran 36:s, mutta vasta nyt hän kohtaa ensimmäistä kertaa suomalaisnyrkkeilijän ammattilaisottelussa. Helenius on voittanut 31 ammattilaisottelua. Mielonen on voittanut kaikki kuusi ammattilaisotteluaan.

Lue myös:

    Uusimmat