Robert Helenius paljastaa sanat, joita tuomari hoki vastustajan törkeyksien jälkeen – suomalaiselta viileä reaktio

Robert Helenius otti tyrmäävän voiton Adam Kownackista – Tyson Fury voitti huiman MM-taiston Deontay Wilderia vastaan 2:26
Tulosruutu: Robert Helenius otti tyrmäävän voiton Adam Kownackista uusintaottelussa – Tyson Fury voitti huiman MM-taiston Deontay Wilderia vastaan.

Suomalaisnyrkkeilijä Robert Helenius löi Adam Kownackin myös raskaan sarjan kaksikon uusintaottelussa Las Vegasissa. Levollisesti voittoonsa suhtautunut suomalainen otti varsin tyynesti vastaan myös vastustajansa rumat temput.

Suomalainen hallitsi ottelua ylivoimaiseen tapaan. Alakynteen joutunut Kownacki turvautui kyseenalaisiin konsteihin ja löi suomalaista useita kertoja haaroväliin, joista hänelle annettin varoituksia. Helenius julistettiin ottelun voittajaksi kuudennessa erässä sen jälkeen, kun Kownacki oli suorittanut viimeisen kolmesta liian alas suuntautuneesta lyönnistään eikä nähnyt enää kunnolla.

Helenius arvioi puhelimitse MTV Urheilulle Kownackin olleen "psyykkisesti rikki ekasta erästä lähtien". Puolalaisen sikailuun hän suhtautui viileästi.

– En minä moiti häntä. Tiesin, että osuin häntä niin monta kertaa. Tuomarikin (Celestino Ruiz) tuli sanomaan monta kertaa hänelle, että "you got to show something, Adam, you got to show something, Adam", että hän ei laita sitä poikki, Helenius kertoi.

Puolalainen ei kuitenkaan pystynyt näyttämään, ja Helenius oli suvereeni voittaja.

– Hyvältä tuntuu. Olemme tehneet tämän eteen duunia, niin tämä oli odotettavissa, meikäläisestä ainakin.

"Tulee unohtamaan kaiken oppimansa"

Edellisessä ottelussa Helenius voitti Kownackin teknisellä tyrmäyksellä neljännessä erässä maaliskuussa 2020, mutta tuolloin Kownacki oli vahvempi ensimmäisissä erissä. Nyt suomalainen iski lujaa päälle jo alussa.

– Sanoin valmentajalle (Johan Lindström), että ekassa erässä hän tulee unohtamaan kaiken, mitä hän on oppinut tässä kahden vuoden varrella. Lyön häntä niin kovaa ekassa erässä, että hän muistaa sen. Siitä se lähti etenemään.

– Ei hänellä ollut hirveästi sanottavaa.

"Odotus tuntui erittäin pitkältä"

Helenius kertoi ottelun alla useaan otteeseen olevansa elämänsä kunnossa: paras Robert Helenius, mitä toistaiseksi on nähnyt. Sen Helenius kertoi tunteneensa otellessa.

– Sen takia kaikki sparrit ja muutkin ovat menneet niin hyvin. En sano sitä ihan huvikseen, että yritän pelotella ketään tai muuten hypettää itseäni, vaan tiedostan sen. Minulla on parhaat tulokset kaikissa treeneissä, mitä on ikinä tehty, niin sen takia minä voin sanoa sen lehdistötilaisuudessakin.

Tositoimiin pääsyä Helenius oli joutunut kuitenkin odottamaan varsin pitkään. Ottelua oli kaavailtu jo alkuvuoteen, mutta koronan tuomien vaikeuksien myötä taisto lähti siirtymään ja toteutui lopulta vasta nyt lokakuussa.

– Odotus tuntui erittäin pitkältä. Olen ollut valmis vuosi sitten elokuusta lähtien ottamaan tämän rematchin.

– Kyllä se on ollut pitkä matka. Olen onneksi pystynyt pitämään mielialaa ylhäällä, ja treenit ovat kulkeneet hyvin.

MM-unelma mielessä

Helenius aikoo juhlistaa voittoa "ainakin yhdellä oluella". Kotiin hän lähtee lentämään maanantaiaamuna.

– Olemme olleet kuukauden poissa muksujen luota, minä ja valmentaja. Tuntuu hyvältä tulla kotiin ja olla vähän heidänkin kanssaan välillä.

Jatkoa Helenius ei ole sanojensa mukaan ehtinyt vielä juuri miettiä. MM-ottelutavoite elää kuitenkin vahvasti mielessä.

– Tähän otteluun on ollut pitkä matka, ollaan laitettu kaikki panokset tähän. Markus (manageri Sundman) alkaa varmaan tehdä työtä seuraavaa matsia varten muutaman päivän päästä, kun on päästy kotiin ja jetlagit nukuttu pois, Helenius kommentoi.

Heleniuksen rekordi ammattilaisena on nyt 31 voittoa ja kolme tappiota. 20 voittoa ammattilaisena ottanut Kownacki on kärsinyt ainoat kaksi tappiotaan Heleniukselle.

Lue myös:

    Uusimmat