Robert Heleniuksen moukaroima Adam Kownacki selitteli tekosiaan – jatkoi herkällä avautumisella: "Hän saa ajatukseni pois ottelusta"

8:03
Tulosruutu: Robert Helenius otti tyrmäävän voiton Adam Kownackista uusintaottelussa – Tyson Fury voitti huiman MM-taiston Deontay Wilderia vastaan.

Puolan Adam Kownackin koko nyrkkeilyura koki kovan iskun viikonloppuna. Robert Helenius takoi puolalaisen keskeytyskuntoon toistamiseen.

Kovin odotuksin otteluun lähtenyt Kownacki jäi täysin Heleniuksen jyrän alle Las Vegasissa käydyssä ottelussa.

– Lauantai ei mennyt niin kuin olisin toivonut, Kownacki aloitti avautumisensa Instagramissa.

Jo avauserässä Heleniuksen iskujen painosta horjahdellut ja vaikean silmävamman saanut Kownacki sortui ottelussa sääntöjen vastaisiin lyönteihin. Puolalaista ensin varoitettiin vyön alle lyömisen jälkeen, sitten seurasi pistemenetys. Kuudennessa erässä tuomari lopetti ottelun jälleen yhden väärän osuman jälkeen.

Lopulta kehässä tuomittu hylkäys vaihtui tekniseksi tyrmäykseksi.

– Vyön alle lyönnit eivät olleet tarkoituksellisia. Yritin pysyä lähellä Robertia ja lyödä häntä vartaloon. Mutta koska vasen silmäkuoppani oli murtunut, en nähnyt kunnolla ensimmäisen erän jälkeen, Kownacki selitti tapahtumia.

Myös Helenius kommentoi Kownackin alas suuntautuneita lyöntejä tiistain lehdistötilaisuudessaan Helsingissä. Ahvenanmaalainen ei uskonut vahinkoon.

– Luulen, että hän halusi päästä pois ottelusta. Hän oli henkisesti niin katki, oli ottanut niin monta erää turpaan. Ihmettelin, miksei hän ottanut välillä polvea ja (luvun)laskua.

Pitkälle sairauslomalle silmävammansa takia ottelun jälkeen joutunut Kownacki haluaisi jo unohtaa tappionsa. Puolalainen odottaa vaimonsa Justyna Kownackin kanssa toista lastaan, jonka laskettu syntymäaika on tällä viikolla. Tappion tuottama suru on vaihtumassa iloon.

– Odotamme vauvamme Teddyn tuloa tähän maailmaan. Hän saa ajatukseni pois tästä ottelusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja