Robert Heleniuksen lyöntivoima vakuutti tunnetun managerin, ennakoi kutkuttavaa huippukohtaamista – ”Uskon että tulos olisi sama”

Tunnettu nyrkkeilymanageri Mike Borao uskoo Robert Heleniuksen iskujen tekevän tuhoa, jos suomalainen pääsee nousemaan samaan kehään britti-iskijä Anthony Joshuan kanssa.

Manageri Mike Borao uskoo Robert Heleniuksen yllätysmahdollisuuksiin, jos tämä pääsee haastamaan Anthony Joshuan nyrkkeilyn WBA-liiton mestaruusottelussa. Borao arvioi The Ring TV:n podcastissa Heleniuksen olevan yksi maailman parhaista raskaansarjan ottelijoista.

Borao viittaa haastattelussa Heleniuksen ja puolalaisen Adam Kownackin otteluun maaliskuussa. Kownacki lähti otteluun suurena suosikkina, eivätkä Heleniuksen voittoon uskoneet Boraon mukaan muut kuin hän itse ja Heleniuksen taustajoukot. Helenius kuitenkin tyrmäsi puolalaisen ottelun neljännessä erässä.

– Kukaan ei antanut hänelle ennakkoon mahdollisuuksia Kownackia vastaan ja niin se olisi myös Joshuaa vastaan.

Borao muistuttaa Heleniuksen kaataneen kovia nyrkkeilijöitä jo ennen Kownackia. Hän mainitsee nimeltä entiset maailmanmestarit Samuel Peterin, Lamon Brewsterin ja Sergei Liahovitsin, jotka Helenius tyrmäsi viime vuosikymmenen alussa. Viimeksi Borao vakuuttui Heleniuksen tyrmäysiskusta, joka kaatoi ennen ottelua voittamattoman puolalaisen Kownackin.

– Kownackilla on nyrkkeilymaailman yksi kestävimmistä leuoista. En usko, että sitä voi kukaan kiistää. Jos hän (Helenius) iskisi Joshuaa leukaan, uskon että tulos olisi sama kuin Kownackin kanssa. Etenkin, jos hän olisi yhtä hyvin valmistautunut kuin Kownackia vastaan.

Helenius nousi Kownacki-voitollaan WBA-liiton kultamestariksi. Ennakolta ottelua mainostettiin eliminator-otteluna, jonka voittaja pääsisi haastamaan liiton supermestarin Joshuan. Boraon mukaan liiton hallitus kuitenkin äänestää ykköshaastajasta. Hän uskoo Heleniuksen olevan vahvoilla.

– Toivottavasti Robert saa sen mahdollisuuden. Uskon, että niin käy, mutta toivottavasti aiemmin kuin myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat