Robert Heleniuksen isä huolestui tyrmätystä pojastaan: "Sitten se oli goodbye"

Nyrkkeilyillan käänteet: Näin Helenius tyrmättiin 0:55
Jättiottelun käänteet – näin Deontay Wilder tyrmäsi Robert Heleniuksen.

Suomalaisnyrkkeilijä Robert Heleniuksen isä Karl Helenius kertoo MTV Urheilulle huolestuneensa poikansa voinnista, kun Deontay Wilder tyrmäsi tämän raskaan sarjan ottelussa New Yorkissa.

Wilder kumautti Heleniuksen oikean käden lyönnillään kanveesiin ensimmäisen erän lopulla sunnuntaiaamuna Suomen aikaa käydyssä ottelussa. Helenius makasi aikansa selällään ennen kuin käveli pukusuojaan. Suomalainen vietiin sittemmin sairaalaan.

Robert Heleniuksen isä, poikaansa tämän varhaisina vuosina valmentanut Karl Helenius ehti olla huolissaan.

– Päällimmäinen tunne oli huoli omasta pojasta: Kuinka hän selviäisi siitä, koska hän löi takaraivon aika kovaa kanveesiin? Hänellä petti oikea jalka, ja hän kaatui holtittomasti taaksepäin, Karl Helenius sanoo.

Sittemmin saadut tiedot olivat onneksi huojentavia.

– Tuli tieto sairaalasta, että kaikki on ok. Kuvaukset ja kaikki oli kunnossa. Se tieto tuli jo oikeastaan aikaisemmin, kun Robert oli jo matkalta sairaalaan sanonut, että "ei turhaan mennä sinne" ja puhunut taas ihan normaalisti omia asioita.

Huolen jälkeen isä-Heleniuksen mielen valtasi "valtava pettymys".

– Pidin Robertia Wilderia parempana nyrkkeilijänä, minkä osoitti se alku, mutta Wilder oli sitten sen verran kylmäpäisempi, että hän odotti sitä ensimmäistä virhettä. Robbe yritti lyödä sen vasen–oikean, joka hänellä on ollut bravuurina, mutta se vasen ei saanut herätettyä Wilderia, vaan se oli liian pehmoinen. Sitten se vasen jäi roikkumaan siihen ja sitten se oli goodbye.

Robert Helenius tyrmättiin brutaalisti avauserässä – Amin Asikainen:"Heittäisin hanskat naulaan" 2:50
Näin Amin Asikainen kommentoi Robert Heleniuksen rajua tyrmäystappiota.

Lue myös:

    Uusimmat