Robert Heleniukselle vaaditaan MM-ottelua, mutta siihen kehään on tunkua – brittijätin leiristä ukaasi Usyk-Joshua-uusinnasta

2:06
Robert Helenius julisti haluavansa MM-otteluun palattuaan Las Vegasista, missä hän voitti Adam Kownackin toistamiseen kaksi viikkoa sitten.

Nyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestariksi nousseella Oleksandr Usykilla ei ole ainakaan pulaa vastustajaehdokkaista, sillä suomalaisjätti Robert Heleniuksen lisäksi myös Joe Joyce on ilmoittanut olevansa oikeutettu haastaja ukrainalaiselle. 

Usyk ravisutti raskaan sarjan voimasuhteita syyskuun loppupuolella kukistamalla Anthony Joshuan neljän MM-vyön koitoksessa. Mestaruutensa menettäneellä Joshualla oli sopimuksessa optio uusintaottelusta, ja hän on sanonut haluavansa käyttää sen. 

Promoottori Eddie Hearnin mukaan toinen näytös järjestetään ensi maaliskuussa. 

Haastajia Usykille – tai Joshualle, jos britti voittaa uusinnan – on ilmaantunut kuitenkin jo useita. Sky Sports uutisoi viime viikolla, että Robert Helenius on WBA-liiton listoilla Usykin ykköshaastaja eli teoriassa seuraava jonossa. 

– Usykin pitäisi olla Robertin seuraava vastustaja. WBA:lla ei ole ketään muuta sen ansaitsevaa haastajaa. Me teemme kaiken vaadittavan varmistaaksemme, että Robert on oikeutetusti Usykin seuraava vastustaja WBA-liiton pakollisena haastajana, Heleniuksen manageri Markus Sundman totesi.

Nyt apajille on tullut myös brittiläinen Joe Joyce, joka on promoottori Frank Warrenin mielestä WBO-liiton kärkihaastaja. Lähes kaksimetrinen Joyce on voittanut kaikki 13 otteluaan ammattilaiskehässä.  

– Usyk on ilmeisesti kohtaamassa Joshuan uudestaan. Mutta tuon ottelun voittajan on kohdattava Joyce, Warren kommentoi Pro Boxing Fans -kanavalle

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Lisäksi Usyk on ilmoittanut halustaan kohdata Tyson Fury ottelussa, jossa olisi panoksena raskaan sarjan kiistattoman hallitsijan titteliä. Fury kukisti Deontay Wilderin kaksikon kolmannessa kohtaamisessa kaksi viikkoa sitten ja säilytti WBC-liiton tittelinsä.  

Siihen, kuka pääsee MM-kehään Usykin ja Joshuan välisen uusinnan jälkeen, vaikuttaa hyvin moni asia.

Yksi tekijä on eri liittojen haastajalistat. Sky Sportsin mukaan WBA-liiton ykköshaastaja Helenius olisi liittojen kärkiehdokkaista seuraavana MM-vuorossa, sillä Joshua löi jo aiemmin IBF-liiton haastajan Kubrat Pulevin ja Usyk oli WBO-liiton pakollinen haastaja ensimmäisessä Joshua-ottelussa.

Toinen tekijä on eri promootiot ja nihkeä yhteistyö niiden välillä. Raskaan sarjan tähtinimistä Usyk ja Joshua edustavat Hearnin johtamaa Matchroomia, Fury on Bob Arumin Top Rank -promootiossa ja Al Haymonin Premier Boxing Championsin (PBC) listoilla ovat muun muassa Wilder ja Helenius. Joyce on Warrenin johtaman Queensberry Promotionsin nimi. 

Ja kolmas on raha. Nyrkkeilyssä toteutuu usein se vaihtoehto, joka tuo eniten "vihreää" ottelutapahtuman järjestäjille. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja