RKP vaatii Orpolta vakavaa keskustelua, haluavat antaa aikalisän

Ruotsalainen eduskuntaryhmä kokoontui perjantaina käsittelemään hallituksen tilannetta.

RKP kertoo tiedotteessaan keskustelleensa Suomen poliittisesta ja hallituksen sisäisestä tilanteesta. Eduskuntaryhmä kertoo suhtautuvansa tämänhetkiseen tilanteeseen äärimmäisellä vakavuudella.

Tiedotteen mukaan RKP edellyttää, että jokainen hallituksen ministeri ja hänen edustamansa puolue yksiselitteisesti irtautuvat rasismista. Minkäänlaiselle tulkinnanvaraisuuksille tai vihjailuille ei ole sijaa.

RKP sanoo olevansa erittäin huolissaan hallituksen toimintakyvystä ja siitä johtuen he haluavat antaa pääministeri Petteri Orpolle aikaa arvioida tilannetta ja käydä vakava keskustelu hallituspuolueiden puheenjohtajien kanssa.

Tiedotteen mukaan keskustelua pääministerin ja valtiovarainministerin kanssa ei olla voitu käydä heidän ulkomaanmatkojensa takia.

Sekä pääministeri, että valtiovarainministeri ovat työmatkoilla. Petteri Orpo Berliinissä tapaamassa liittokansleri Olaf Scholzin ja Riikka Purra Brysselissä EU:n valtiovarainministerikokouksessa.

RKP:n eduskuntaryhmä kertoo, että he aikovat jatkaa asian käsittelyä. 

Tiedotteessa nostettiin esille myös Purran tviitti torstai-illalta, RKP kirjoittaa, että päivitys oli omiaan herättämään kysymyksiä Purran äskettäiseen anteeksipyyntöön liittyen.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat