RKP:n Henriksson nauratti tiedotustilaisuudessa: "Olen hiukan yllättynyt itsekin"

RKP:n Henriksson nauratti tiedotustilaisuudessa: "Olen hiukan yllättynyt itsekin – mahdottomasta tuli mahdollista" 9:49
RKP:n Henriksson nauratti tiedotustilaisuudessa: "Olen hiukan yllättynyt itsekin – mahdottomasta tuli mahdollista"

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson myönsi uutta hallitusohjelmaa esitelleessä tiedotustilaisuudessa, ettei olisi uskonut neuvotteluissa päästävän tähän pisteeseen.

– Tässä me nyt olemme. Siitä mahdottomasta tuli kuitenkin mahdollista. Olen hiukan yllättynyt itsekin, Anna-Maja Henriksson sanoi kirvoittaen naurahtelua puheenjohtajakollegoissa ja yleisössä.

Henriksson kiitteli puheenjohtajakollegoitaan yhteistyöstä.

– Olen aika varma siitä, että me jokainen puolue olemme joutuneet hyväksymään sellaista, mitä me emme itse ihan edistäisi tai jopa me ehkä jopa vastustaisimme, jos olisimme yksin päättämässä.

Henrikssonin mukaan tulevan hallituksen tehtävänä on "pelastaa suomalainen hyvinvointiyhteiskunta".

– Jos me emme nyt ryhdy tähän työhön, niin meidän lapsille ja lapsenlapsille tulee mahdottoman hankala tulevaisuus ja tehtävä. Tällä hetkellä Suomi velkaantuu runsaat kymmenen miljardia vuositasolla, Henriksson totesi.

Henriksson myös puolusti tiedotustilaisuudessa edellisen hallituksen tekemää työtä.

– Me emme voineet sille mitään, että koronakriisi ja koronapandemia iski koko maailmaan. Me emme pystyneet mitään sille, että Putin aloitti törkeän hyökkäyssotansa Ukrainaan. Mutta sen takia meidän on nyt huolehdittava siitä, että ne velat, jotka silloin jouduttiin ottamaan, pystytään myös nyt lyhentämään ja saamaan taloutemme tasapainoon.

Puolueiden puheenjohtajat esittelivät uutta hallitusohjelmaa 43:16
Puolueiden puheenjohtajat esittelivät uutta hallitusohjelmaa

Lue myös:

    Uusimmat