Purra neuvotteluista: "Kipinöitä on sinkoillut – emme ole voineet paikata erimielisyyksiämme jakamalla rahaa"

PS:n Purra: ”Kipinöitä on sinkoillut – tässä on kompromissi, jonka kaikki me voimme hyväksyä” 10:33
PS:n Purra: ”Kipinöitä on sinkoillut – tässä on kompromissi, jonka kaikki me voimme hyväksyä”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra myöntää hallitusneuvotteluiden olleen paikoin sähköiset. Erimielisyyksien paikkaamista on Purran mukaan vaikeuttanut julkisen talouden kehno tila.

– Tässä on aika monta viikkoa vietetty yhdessä kokien asioita. Kipinöitäkin on tosiaan sinkoillut, kuten lehdistä on voinut päätellä, mutta sekin on aivan normaalia, Riikka Purra kuvaili uutta hallitusohjelmaa esitelleessä tiedotustilaisuudessa.

Purran mukaan jokainen hallitusneuvotteluihin osallistunut puolue on pyrkinyt sitkeästi edistämään omia tavoitteitaan.

– Olemme etsineet niin kauan, että niitä tapoja (toteuttaa tavoitteita) löytyy. Tässä on kompromissi, jonka me kaikki voimme hyväksyä, Purra viittaa uuteen, 240-sivuiseen hallitusohjelmaan.

Purran mukaan julkisen talouden kehno tilanne asetti neuvotteluille haastavan lähtökohdan ja vaikutti myös nyt syntyneeseen hallitusohjelmaan voimakkaasti.

– Me emme ole voineet paikata keskinäisiä erimielisyyksiämme esimerkiksi jakamalla rahaa. Se on tietenkin vaikeuttanut tätä tilannetta. Mutta sekin kertoo siitä, että tämä nelikko seisoo vahvasi jaloillaan, koska me olemme sitoutuneet julkisen talouden korjaamisen voimakkaaseen aloittamiseen. Tämä edellyttää näitä päätöksiä, joita tässä hallitusohjelmassa kuvataan, Purra sanoo.

Purran mielestä Suomea vaivaa jonkinlainen "pysähtyneisyyden tunnelma".

– Ja ehkä hieman jonkinlainen pöyhkeyskin. Ikään kuin meillä olisi varaa siihen, mihin ei oikeasti ole. Samaan aikaan moni ihan perusasia on rapautunut, Purra toteaa.

Puolueiden puheenjohtajat esittelivät uutta hallitusohjelmaa 43:16
Puolueiden puheenjohtajat esittelivät uutta hallitusohjelmaa

 

Lue myös:

    Uusimmat