Mainos

RKP Huomenta Suomessa: Maahanmuuttopolitiikkaa ajateltava pidemmällä tähtäimellä

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglundin mukaan maahanmuuttopoliitikkaa tulee miettiä pidemmällä tähtäimellä.

– Evan viimeinen tutkimuskin osoittaa, että jos haluamme ylläpitää hyvinvointia tässä maassa pidemmällä tähtäimellä, tarvitsemme juuri työperäistä maahanmuuttoa, Haglund sanoo.

MTV:n Huomenta Suomessa on tänään vuorossa RKP:n puolueaamu. Puoluejohtaja Carl Haglundin mukaan maahanmuuttopolitiikassa tulee huomioida niin sanottu eläköitymisbuumi.

– Saattaa kuulostaa oudolta,  kun ottaa huomioon meidän työttömyystasomme, mutta jos katsoo pidemmälle, Suomi näyttää vähän erilaiselta. Meillä on hirveä eläköitymisbuumi tulossa ja 50-luvulla syntyneitä on paljon verrattuna meihin nuorempiin, Haglund huomauttaa.

Työperäistä maahanmuuttoa tarvitaan Haglundin mukaan myös siksi, että on sellaisia töitä, mitä suomalaiset eivät halua tehdä.

– En tarkoita, että maahanmuuttajat tekisivät vain näitä töitä, mutta kun katsotaan esimerkiksi Postin lajittelua tai sitä, ketkä siivoavat bussit, siellä on paljon maahanmuuttajia. Meillä on tälläkin hetkellä Suomessa 50 000-60 000 vapaata työpaikkaa, mutta työn tarjonta ja kysyntä ei kohtaa.

Haglung nostaa maahanmuuttokysymyksessä myös humanitaarisen auttamisen ja solidaarisuuden.

– Kun Syyriassa on kriisi ja muun muassa lapset ja naiset tarvitsevat turvaa, en ensimmäisenä ajattele lompakkoa, vaan voidaanko auttaa heitä. Täytyy muistaa, että tämä on ensisijaisesti tilapäistä auttamista. Tarkoitus olisi, että he voisivat joskus palata takaisin kotimaahansa. Toki jotkut kotoutuvat myös tänne Suomeen, Carl Haglund sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja