Ristomatti Ratia sai muistitutkimustensa tulokset

Ristomatti Ratian ystävät passittivat muotoilijan muistiongelmien takia tutkimuksiin maaliskuussa.

Ratia kertoo MTV3.fille saaneensa raportin hänelle tehdyistä tutkimuksista. Muotoilija oli saanut lääkäriltä kolmen sivun raportin muististaan.

– Kyse on vain jostain normaalista muistiheikkoudesta, sain terveen paperit. Uskotko, että en muista kaikkea, mitä siinä luki. Tuloksissa ei ollut mitään sen kummempaa. Osittain muisti heikkenee iän myötä. Onhan se kiva, että ei löytynyt mitään raskauttavaa ja löysin vielä lääkäriinkin kaikista sokkeloisista käytävistä huolimatta, Ratia kertoo pilke silmäkulmassa.

Muutama vuosi sitten Ratia pahoinpideltiin ja hän oli viisi vuorokautta tajuttomana. Mies uskoo tapahtuneella olevan vaikutusta muistiin. MTV3:n Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa tanssiessaan Ratialla oli välillä vaikeuksia muistaa koreografioita. Ratia ei ole tilanteesta huolissaan, vaan toteaa luovan alan ihmisten olevan muutenkin usein hajamielisiä.

– En tarvitse jatkotutkimuksia ja sain jotain lääkettä, joka suojaa muistia. Antoivat varmasti vain minun rauhoittamiseksi jotain mystisiä pillereitä, jotka eivät tee mitään, muotoilija nauraa.

Lääkärikäynnillä Ratia oli saanut kuulla myös positiivista analyysiä lahjakkuudestaan.

– Minulla on kuulemma hirveän hyvä hahmottamiskyky ja piirustuskyky. No, sehän on ammattini, joten hyvä näin.

Aurinkoisesta keväästä nauttiva Ratia vakuuttaa voivansa hyvin ja jatkavansa elämäänsä samaan malliin.

– Ei minulla mikään fantastinen muisti ole, että muistaisin kaiken. Saan siis elää vapaammin. Tämän muistiheikkouden kanssa pitää nyt vain elää. Onneksi muut avustavat minua ja laitan asioita aina kalenteriin ja kännykkään ylös.

(MTV3–HEINI KANGASLUOMA)

Lue myös:

    Uusimmat