Ristomatti Hakola valittiin maailmancupiin – Lauri Lepistö karsiutui joukkueesta

2:01
Video: SM-kultaa voittanut Ristomatti Hakola nousi syvistä vesistä takaisin pinnalle – ”Ei ole ollut helppoa”

Pariviestin MM-mitalisti Ristomatti Hakola liittyy maailmancupin kiertueelle Ranskan Les Roussesissa viikonvaihteessa. Harjoituskauden sairastelu viivästytti Hakolan kauden aloitusta, mutta hän voitti sunnuntaina Tampereella sprintin Suomen mestaruuden perinteisellä hiihtotavalla.

Arvokisojen kaksinkertainen mitalisti Joni Mäki saavutti SM-kisoissa mestaruuden pariviestissä ja hopeamitalit 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa ja perinteisen sprintissä. Hän hankki 15-kilometrin SM-hopealla MM-näyttöpaikan Les Roussesin vapaan hiihtotavan kympillä.

– Suurin osa nyt maailmancupiin nimetystä joukkueesta valittiin alkukauden maailmancupin kilpailuiden perusteella, mutta Tampereen SM-kisat selvensi joukkueen viimeiset paikat, päävalmentaja Teemu Pasanen kertoi maanantaina julkistetuista valinnoista.

Lauri Lepistö karsiutui maailmancupin joukkueesta. Lepistö aloitti kauden hyvin, mutta vire hiipui Tour de Ski -kiertueella ja hän jäi flunssatoipilaana 19:nneksi SM-kisojen normaalimatkalla. Sprintin SM-pronssi ei riittänyt Les Roussesin matkaan.

– Laurilla on ollut vähän vaikeaa, eikä hänellä ole sprintistä kansainvälisen tason tulosta. Hän oli nyt ensimmäinen joukkueesta karsiutunut rajatapaus, Pasanen totesi.

Niskanen ja Hyvärinen hiihtävät Ranskassa

Tour de Skin keskeyttänyt Iivo Niskanen jäi "varotoimena" pois SM-kisoista, mutta hän palaa kisoihin Les Roussesissa. Myös Perttu Hyvärinen on taas kilpailukunnossa SM-kisat estäneiden terveyshuolien jäljiltä.

Maailmancup jatkuu perjantaina 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailuilla. Lauantaina hiihdetään perinteisen hiihtotavan sprintti ja sunnuntaina 20 kilometrin yhteislähtö perinteisellä.

Les Roussesin maailmancupin merkitystä korostaa Planican MM-kisojen kaltainen lajivalikoima. Hiihtäjät antavat loppuviikon kilpailuissa näyttöjä sekä MM-kisojen valintoja että MM-kisojen matkavalintoja varten.

Miesten joukkue Les Roussesissa:

Olli Ahonen
Ville Ahonen
Ristomatti Hakola
Perttu Hyvärinen
Remi Lindholm
Niilo Moilanen
Joni Mäki
Iivo Niskanen
Arsi Ruuskanen
Markus Vuorela
Lauri Vuorinen

Emmi Lämsä pääsi cupiin SM-näytöllä

Naisten maajoukkue lähtee Les Roussesin kilpailuihin kilpailutauolta palaavan Kerttu Niskasen ja Tampereella SM-kisojen kympin voittaneen Krista Pärmäkosken johdolla.

Yllättäjänä cupin joukkueeseen on kiilannut Emmi Lämsä, joka sijoittui SM-kisoissa vapaan hiihtotavan kympillä viidenneksi. Hänelle aukeni paikka, kun Jasmin Kähärä lähtee kilpailumatkalle nuorten ja 23-vuotiaiden MM-kisoihin Kanadan Whistleriin.

Naisten joukkue Les Roussesissa:

Jasmi Joensuu
Anne Kyllönen
Katri Lylynperä
Emmi Lämsä
Johanna Matintalo
Kerttu Niskanen
Eveliina Piippo
Krista Pärmäkoski

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja