Risto Dufva kummastelee puolalaisseuran lausuntoa lähtönsä taustoista: "Ei tässä kyllä mitään sairastelua ole"

Puolan jääkiekkoliigassa pelaavan KH GKS Katowicen päävalmentajan paikan jättänyt Risto Dufva ei ymmärrä, mistä seura tai hänen tapauksestaan uutisoiva nettisivusto ovat saaneet käsityksen hänen sairastelustaan.

Dufva palasi kotimaahan johdettuaan Katowicen 20 ottelussa 14 voittoon. Joukkue on liigassa neljäntenä, joten mistään floppikaudesta ei siis ainakaan ole kyse.

Kokenut valmentaja kummastelee puolalaisella Hokej.net-sivustolla ollutta tietoa, että Suomeen lähdön takana olisi ollut hänen sairastelunsa.

– Lopetin työt siellä omasta halustani. Katsoin, ettei se ole minun homma se. Ei tässä kyllä mitään sairastelua ole. Sitä en tiedä, miksi he uutisoivat noin, Dufva kommentoi torstai-iltana MTV Urheilulle.

– Ei siinä mitään dramaattista ollut. Saimme pistetavoitteet, jotka meillä oli 20 ensimmäiseen peliin. Voihan sitä joskus työntekijäkin sanoa, että vaihtaa maisemaa.

– Maassa maan tavalla tai maasta pois. Minä ajattelin, että tässä on sekin vaihtoehto, että täältä voi lähteä pois, hän tokaisee.

Virallisesti Dufva kuuluu yhä Puolan maajoukkueen johtoryhmään, jossa päävalmentajana toimii Tomek Valtonen. Tästä tehtävästä hän ei ole irtisanoutunut – ainakaan vielä.

Jääkiekon nousu töppää joka kerta olosuhteiden kurjuuteen

Vaikka maan pääsarja on Euroopassa pienten tasolla, Puolasta löytyy toki jääkiekkoperinteitä. 1970-luvulla maajoukkue oli parhaimmillaan MM-kisoissa viides, ja vielä 1980-90-luvuilla joukkue pelasi myös olympialaisissa. Rautaesiripun repeydyttyä Itä-Euroopan yltä myös valtion tuki kaikkosi monelta urheilulajilta, ja jääkiekko alkoi pudota kehityksen kelkassa muiden palloilulajien kyydistä.

Dufvan mukaan Puolan liigan kärkijoukkueet ovat hyvätasoisia ja niiden pelaajat täysiä ammattilaisia, mutta laji ei yleisesti ole nykypäivän vaatimusten tasolla.

– Onhan se erilaista. Hyvinkin paljon erilaista.

– Kaikki pelaajat ovat ammattilaisia, mutta kyllähän siellä on se olosuhdepuoli sellainen, että jos Puolan kiekkoa meinaa pitkällä tähtäimellä johonkin viedä, niin se tulee aina törmäämään siihen jäähallien määrään ja sitä kautta harrastajamäärään, Dufva toteaa.

– Mutta sehän ei ollut minun päätökseni taustalla. Sen taustalla olivat henkilökohtaiset ammatilliset syyt, hän lisää.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja