Mainos

Risikko: Ministeriö on pyytänyt Supolta raportin Turun puukottajasta saadun vihjeen kohtalosta – hautautui vinkkitulvan alle

4:47

Sisäministeri Paula Risikko kertoo, että sisäministeriö on pyytänyt suojelupoliisilta raportin siitä, miksi viranomaiset eivät ottaneet Turun puukottajasta saatuja etukäteisvihjeitä vakavasti.

Poliisi sai jo alkuvuodesta vihjeen Turun puukkoiskun pääepäillyn mahdollisesta radikalisoitumisesta. Suojelupoliisi ei kuitenkaan ottanut miestä seurantaan. Vihjeeseen ei Supon mukaan liittynyt tietoa isku-uhasta. 

Vihjeestä kertoi ensimmäisenä Yle, jonka tiedossa ei ole, mitä toimia vihje aiheutti poliisissa.

Sisäministeriön kansliapäällikön Päivi Nerg arvioi tänään Savon Sanomissa, että poliisilla on ollut ongelmia seuloa saamiaan vihjeitä ja vinkkejä rikosepäilyistä ja turvallisuusuhista.

Nergin mukaan ongelmia on ollut niin suojelupoliisissa, keskusrikospoliisissa kuin Helsingin poliisilaitoksen vihapuheyksikölläkin. Nerg sanoo, että käytäntöjä joudutaan muuttamaan ja täsmentämään paremmiksi.

Risikko kuuli vihjeestä puukotuksen jälkeen

Sisäministeri Paula Risikko kuuli Turun puukottajasta tulleesta vihjeestä ensimmäisen kerran puukotuksen jälkeisenä yönä.

– Pyysin asiasta heti selvitystä. Suojelupoliisi on käynyt asian läpi myöhemmin myös julkisuudessa. Valitettavasti siinä on käynyt niin, että tapausta ei ole priorisoitu korkealle valtavan (vinkki)tulvan vuoksi. Mutta asia on ollut kyllä jonossa, eli se on huomioitu, Risikko toteaa MTV:n Kymmenen uutisten haastattelussa.

Risikko ei tiedä vieläkään tarkkaan sitä, millaisia asioita puukottajasta oli etukäteen viranomaisille vihjattu. Hän kertoo, että asia puidaan perin pohjin.

– Me olemme pyytäneet suojelupoliisilta raportin tästä, ja meillä poliisiosasto käy asian läpi.

"Kuka ottaa viestistä kopin ja mitä sille tehdään?"

Vihjeiden seulontaa aiotaan Risikon mukaan vastaisuudessa parantaa.

– Kun tulee paljon vihjeitä, ongelma on se, miten ne seulotaan ja mihin resurssit riittävät. Olen ehdottomasti samaa mieltä siitä, että asia pitää käydä todella tarkkaan läpi ja korjata kaikki puutteet, mitä sieltä löytyy. Pitää myös katsoa, ettei tehdä päällekkäistä työtä, mutta että varmasti joku työn tekee.

Risikon mielestä keskusrikospoliisin ja suojelupoliisin yhteistyössä ei ole tällä hetkellä ongelmia.

– Mutta tämä viestiketju meidän pitää käydä läpi. Että kun viesti tulee, kuka siitä ottaa kopin ja mitä sille tehdään.

24.8. klo 7.49: Korjattu otsikon aikamuotoa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.