Mainos

Rintamaveteraaniliitto supistaa hallintoaan

Rintamaveteraaniliitto supistaa hallintoaan jäsenten ikääntyessä ja vähetessä. Liiton liittokokous päätti asiasta Kuopiossa tänään. Sekä liittohallituksen että liittovaltuuston kokoa pienennetään.

Tulevaisuuteen valmistauduttiin myös hyväksymällä sääntömuutos, jonka mukaan kannattajajäsen voi toimia liiton, piirin ja yhdistyksen puheenjohtajana. Tähän saakka puheenjohtajien on pitänyt olla varsinaisia veteraaneja.

Liiton puheenjohtajana kuitenkin jatkaa rintamamies, kunnallisneuvos Onni Toljamo Pulkkilasta. Liittovaltuuston uudeksi puheenjohtajaksi valittiin eläkkeellä oleva pääjohtaja Ylermi Runko Helsingistä. Naistoimikunnan puheenjohtajana jatkaa Eila Tuomi Nastolasta.

Liittokokous hyväksyi julkilausuman, jossa vaaditaan rintamaveteraaneille vuosittaista kuntoutusta. Kuntoutukseen kykenevien joukko pienenee noin 11 000:lla vuosittain, joten asialla on kiire. Liittokokous vaati myös rintamalisän korottamista sekä veteraaneilta perittävien kunnallisten maksujen poistamista tai pienentämistä.

-Tavoitteet osoittavat, ettei veteraanin arki vastaa ainakaan vielä kunniakansalaisen asemaa. Monet veteraanit matkaavat kohti viimeistä iltahuutoa taloudellisesti hyvin puutteellisissa oloissa, sanoi puheenjohtaja Toljamo.

Liittokokous linjasi, että nykymuotoista toiminta jatketaan niin kauan kuin rintamaveteraanien edunvalvonta sitä vaatii.

Liittokokouksen ohjelmassa on huomenna liittojuhla Kuopio-hallissa, johon odotetaan noin 2000 osallistujaa. Juhlapuheen pitää pääministeri Anneli Jäätteenmäki.

Rintamaveteraaniliitossa on naiset mukaanluettuna noin 22 000 jäsentä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.