Riku Niemisen rassukkahahmo hukkuu keikkapyyntöihin – ei ehdi vastata

Riku Niemisen näyttelemällä Martti Alasella riittää vientiä Kingin loppumisen jälkeenkin. Nyt kiireisenä pitää kuitenkin stand up -kiertue ja oma tv-sarja.

Kingissä hurmanneen Martti Alasen suosio ei katkennut sarjaan viimeiseen jaksoon. Päinvastoin, näyttelijä Riku Nieminen kertoo Martin hukkuvan keikkapyyntöihin.

– Martti on saanut todella paljon positiivista palautetta Kingin päättymisen jälkeen. Moni katsoja on kertonut tuntevansa Martin kaltaisen tyypin oikeassa elämässä. Hahmo herätti selvästi suuria tunteita, Nieminen kertoo tyytyväisenä.

Suurta suosiota nauttiva näyttelijä ei kuitenkaan ole ehtinyt vastata keikkapyyntöihin. Miestä pitää kiireisenä MTV3-kanavalla pyörivän 1001 Rikua -ohjelmansa kuvausten lisäksi myös huhtikuussa starttaava stand up -kiertue Riku ja ystävät.

– Martille satelee keikkapyyntöjä, mutta olen ollut niin kiireinen, etten ole ehtinyt vastata näihin pyyntöihin, Nieminen valittelee.

– Tällä hetkellä Martti viettää siis hiljaiseloa, Suvin kanssa häämatkaa suunnitellen, hän jatkaa.

Stand up jännittää konkaria

Vaikka Nieminen on saavuttanut huumorillaan koko kansan suosion, jännitys ei ole kadonnut työstä.

– Keikat jännittävät minua edelleen. Stand upia tehdessä tilanne on paljon paljaampi, kuin käsikirjoitetussa tv-lähetyksessä. Kun olen lavalla yksin, ei ole ketään muuta, johon kohdistaa syyttävä sormi, jos vitsit eivät toimikaan, Nieminen pohdiskelee.

– Kamalinta, mitä kiertueella voisi sattua, olisi se, ettei kukaan edes saapuisi paikalle!

Vastapainoa kiireiseen arkeen 28-vuotias näyttelijä löytää perheestään.

– En yhdistä perhettä ja työtä toisiinsa. On hienoa, että perheen kanssa voi viettää aikaa rauhallisemmin kuin esimerkiksi Kingin kuvauksissa. Se luo hyvää vastapainoa kiireeseen, Nieminen toteaa ja kertoo, että pääsiäisen suunnitelmissa on rentoa oleilua perheen kesken. 

Lue myös:

    Uusimmat