Riku Nieminen stand up -keikastaan: Astelin leijonan kitaan

Näyttelijä Riku Nieminen heitti elämänsä ensimmäisen stand up -keikan maanantaina Helsingissä.

MTV3-kanavan Putous-sarjasta tuttu näyttelijä Riku Nieminen haastoi itsensä maanantaina. Mies nimittäin esiintyi ensimmäistä kertaa stand up -keikalla.

Aiemmin Riskiryhmä-improvisaatioryhmässä esiintynyt Nieminen teki paluun ryhmän keikalle KokoTeatterissa. Tosin tällä kertaa hän ei esiintynyt ryhmän mukana, vaan aloitti illan omalla, noin 15 minuuttia kestäneellä komediasetillä.

– Eilen illalla rupesi kyllä jo jännittämään. Keikalla oli hyvä meininki, vaikka astelinkin leijonan kitaan lämmittelemään yleisöä, Nieminen myhäilee.

Näyttelijä kuvailee tunnelmien olevan kohdallaan esityksen jälkeen. Yleisöä paikan päällä oli ollut noin 50 henkeä.

– Oli vapauttavaa heittää ominta huumoria, minun elämästäni. Jengi oli hyvin mukana ja nauroivat. En tietenkään kaikkien puolesta voi sanoa, mutta yleisesti ei ollut sellainen fiilis, että jengi ei olisi nauttinut.

Ihan kylmiltään Nieminen ei lavalle lähtenyt, vaan oli ajoissa valmistellut muun muassa näyttelijän työllä vitsailevan esityksen. Riku kertoo myös seuranneensa aikoinaan jo George Carlinin ja Bill Hicksin tapaisten stand up -ammattilaisten uraa.

– Olen seurannut, miten hienosti he ovat ottaneet komiikan haltuun. Stand up -koomikot ovat kyllä rautaisia ammattilaisia.

Nieminen jättäytyi pois Putous-ohjelmasta keväällä nähdyn viidennen kauden jälkeen. Putouksen kuudes kausi nähdään MTV3-kanavalla syksyllä. Tällä hetkellä näyttelijä panostaa KING-bändiinsä, jonka toinen single, Isabelle, julkaistaan 23. toukokuuta.


Lue myös:

    Uusimmat