Rikostoimittajan kommentti: Turun puukottaja jatkaa naureskellen terroristista toimintaansa

Turun puukkoiskun tekijä Abderrahman Bouanane jatkaa keskenjäänyttä terroristista toimintaansa oikeussalissa, kirjoittaa MTV:n rikostoimittaja Pekka Lehtinen kommentissaan.


Turun terroripuukotusten oikeudenkäynnin pääkäsittely alkoi maanantaina. Bouanane tuotiin saliin käsiraudoissa eikä syyttä. Ensimmäiset päivät ovat olleet vastenmielistä kuultavaa ja katsottavaa.

Bouananen käyttäytyminen viimeistään osoittaa, että hänelle tulee langettaa elinkautinen vankeustuomio juuri niistä rikoksista, mistä syyttäjä hänelle rangaistusta vaatii.

Kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta murhan yrityksestä syytetty Bouanane virnuilee oikeussalissa ja nauraa puukotusten uhrien kertomuksille.

Haluaa levittää edelleen pelkoa

Sanotaan se nyt ääneen niin kuin se on: Bouanane jatkaa tuomioistuimen edessä terroristista toimintaansa ja tarkoitusperäänsä levittämällä edelleen pelkoa.

Hän sanoi ja uhosi jo avauspäivänä olevansa terroristi, vaikka "virallisesti" puolustus on myöntänyt teot tappoina ja tapon yrityksinä.

Miksi tällainen ristiriita? Siksi, että Bouanane itse kokee yhä, että terroristinen teko Turun keskustassa jäi kesken.

Bouanane koki olleensa Isisin soturi manifesteineen ja sitä hän edelleen haluaa olla. Isis todennäköisesti näyttääkin jossain hänelle tästä kaikesta puistattavasta propagandasta voitonmerkkiä, vaikkei järjestö ottanutkaan varsinaisesta teosta suoraan kunniaa.

Marttyyrikuolema ei onnistunut

Bouanane halusi kuolla marttyyrina. Se ei onnistunut – hän siis osin epäonnistui – kun poliisi pysäytti joukkopuukotusjuoksun ampumalla terroristia reiteen.

Keskenjääneet terroristiset teot olivat myös syy siihen, miksi marokkolainen tuotiin oikeussaliin raudoissa.

Tiedossa oli, että hän voisi vielä yrittää vahingoittaa jotakuta salissakin vaikka viimeisenä tekonaan. Riski sellaiseen väkivaltaan oli viranomaisten mukaan suuri.

Ei tunne katumusta

Bouanane ei tunne minkäänlaista katumusta. Päinvastoin. Hänen viestinsä on: "Pelätkää minua!"

Bouananen käyttäytymistä ja virnuilua voi kauhistella, mutta pelolle ei tulisi antaa sijaa, sillä juuri sitä terroristit haluavat. Loppuun asti.

Syyttäjän mukaan teot olivat raakoja, julmia ja suunnitelmallisia ja niiden tarkoitus oli kylvää pelkoa.

Tässä jutussa minkään ei pitäisi olla nimikkeidenkään osalta epäselvää. Bouanane syyllistyi terroristisiin murhiin ja niiden yrityksiin Turun keskustassa 18.8.2017.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja