Rikospaikka: Valvontakameraan tallentui yllättävä veitsihyökkäys – tekijä kertoi ottaneensa puukon turvakseen rasisteja vastaan

25:22

Nuori mies joutui yllättävän veitsihyökkäyksen kohteeksi syyskuussa Helsingin Kontulassa. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 29-vuotiaan gambialaisen miehen tapon yrityksestä vankilaan.

Tapaus tapahtui Kippari-ravintolan edustalla 23. syyskuuta. Bubacarr Jammeh sai teosta neljän vuoden ja kahden kuukauden vankeustuomion.

Tapausta käsiteltiin keskiviikon Rikospaikka-ohjelmassa.

Gambialainen kertoi oikeudessa tulleensa Suomeen pari viikkoa ennen tekoa. Hän sanoi kuulleensa tuttaviltaan, että Kontula on vaarallinen paikka, jossa on paljon rasistisia ihmisiä, jotka ovat vielä aseistautuneita.

Sen takia hän sanoi ottaneensa puukon hihaansa.

Jammeh kertoi, että hänet oli yritetty ryöstää aiemmin illalla, ja oli kello 23 aikaan sitten tunnistavinaan ravintolan edessä seisoneen miehen yhdeksi ryöstäjistä.

Jammeh otti puukon ja yllättäen hyökkäsi miehen kimppuun. Ensimmäinen kasvoihin suunnattu isku meni ohi, mutta sen jälkeiset kaksi puukoniskua osuivat.

Yllättynyt uhri pääsi juoksemaan tilanteesta pois.

Uhrilta meni muisti

Uhri ei muistanut tilannetta lainkaan. Hän arveli menettäneensä muistinsa järkytyksestä. Hän ei ollut nähnyt tekijää ennen puukotustilannetta.

Oikeus katsoi teon tapon yritykseksi ja passitti ehdottoman vankeustuomion saaneen Jammehin vankilaan.

Gambialaisen on maksettava uhrille korvauksia noin 9000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja