MTV Uutisten edesmenneen rikostoimittaja Jarkko Sipilän tytär auttoi isänsä viimeisen dekkarin viimeistelyssä – kirjaan tehtiin yksi suuri muutos

Edesmenneen Jarkko Sipilän Takamäki-sarjan viimeinen osa valmistui – haastattelussa tytär Annika Sipilä ja kirjailija Harri Nykänen 7:59
Videolla Annika Sipilä ja Harri Nykänen kertovat muun muassa, minkälaisen suuren muutoksen he Jarkko Sipilän viimeiseen dekkariin tekivät.

Keväällä yllättäen kuolleen MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilän viimeinen teos saatiin julkaistua postuumisti.

Rikostoimittajan työn lisäksi Jarkko Sipilä oli tuottelias kirjailija, joka muistettaneen parhaiten Takamäki-dekkarisarjastaan. Sipilä oli ennen kuolemaansa ehtinyt kirjoittaa sarjan viimeisimmän teoksen lähes valmiiksi. MTV Uutisten haastattelussa Sipilän vanhin tytär Annika Sipilä sekä ystävä ja kollega Harri Nykänen kertovat, millaista oli saattaa Jaran aloittama työ päätökseen.

Annika Sipilä kertoo osallistuneensa isänsä kirjojen valmistumisprosessiin "ihan pikku natiaisesta" saakka ja hänen isänsä työprosessi oli tullut hänelle vuosien saatossa hyvin tutuksi. Ennen kuolemaansa Jarkko Sipilä oli saanut kirjan käytännössä vain viimeistelyä vaille valmiiksi. Siksi kirjan katsottiin ansaitsevan julkaisemisen.

Harri Nykänen kertoo, että kirjan julkaisukuntoon saaminen oli niin pienestä kiinni, että valtavan työn julkaisematta jättäminen olisi ollut sääli.

Kirjaprojekti myös pakopaikka surusta

Työ oli käytännössä valtaosin lauserakenteiden ja kohtausten hiomista, mutta Sipilä ja Nykänen nostavat MTV Uutiset Liven haastattelussa yhden suuremman muutoksen, jossa yhden hahmon rooli kertomuksessa muuttui aivan toiseksi. Tavoitteena kuitenkin oli kirja, josta ei huomaa sitä, että viimeistelyn tekivät jotkut muut kuin Jarkko Sipilä itse.

Annika Sipilä kuvailee kirjaprojektin olleen hänelle tärkeä.

– Siitä tuli tosi merkityksellinen osa kevättä. Oli kiva upota Helsingin kaduille tuttujen hahmojen kanssa ja pohtia tekstiä ja lauseita ja sitä ehkä sitä kautta saada myös pakopaikka siltä surulta, mitä keväällä on paljon ollut, hän kertoo.

Haastattelussa Nykänen ja Sipilä kertovat myös, miten Jarkko Sipilä kirjansa kirjoitti, mistä asioista hän kirjoissaan oli erityisen tarkka ja minkälaista romaanejaan koskevat muutosehdotukset hän torjui. 

Lue myös:

    Uusimmat