Rikollispomon epäilyt kietoutuvat tiiviisti Aarnio-epäilyihin

Helsingin huumepoliisin hyllytettyyn päällikköön Jari Aarnioon yhdistettyä rikollispomoa epäillään viidestä törkeästä huumausainerikoksesta, avunannosta törkeään petokseen ja avunannosta törkeään virka-aseman väärinkäyttämiseen.

Huumerikosepäilyt ajoittuvat vuosiin 2011-2012 ja muut vuosille 2009-2013. 

Epäilyt kytkeytyvät tiiviisti Aarnio-epäilyihin. Esimerkiksi neljä huumerikosepäilyistä on tekoajoilta ja paikoiltaan samoja kuin rikokset, mistä Aarniota epäillään. Tämä ilmenee Helsingin käräjäoikeuden tiedoista. Viideskin huumerikosepäily vaikuttaa liittyvän samaan vyyhteen. 

Epäily avunannosta törkeään petokseen alkaa puolestaan samana päivänä kuin seurantalaiteyhtiö Trevocin nykyisiin osa-omistajiin kuuluvan yrityksen perustamissopimus on allekirjoitettu. Rikollispomon sisko oli perustamassa kyseistä yritystä vuonna 2009. Lisäksi miehen epäillään auttaneen Aarniota törkeässä virka-aseman väärinkäyttämisessä. 

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut United Brotherhood -pomon kahdesti poissa olevana: ennen itsenäisyyspäivää ja joulun alla. Helsingin Sanomat kertoi eilen, että rikollispomo on otettu kiinni Hollannissa. 

Aarnio-vyyhden siviilipuolen tutkinnanjohtajat kieltäytyivät tiistaina kommentoimasta STT:lle mitään miestä koskevista epäilyistä.  

Lue myös:

    Uusimmat