Mainos

Jari Aarnio ei tuloilla juhli: Veronalaista tuloa vain 4 373 euroa – ex-poliisijohtajaa epäillään törkeästä velallisen epärehellisyydestä

8:39
Video: Jari Aarnioon kohdistuu nyt uusia rikosepäilyitä – MTV Uutisten rikostoimittajat kertovat tapauksesta MTV Uutiset Livessä.

Ex-poliisijohtaja Jari Aarnio tienasi vuonna 2018 yhteensä vain 4 373,84 euroa.

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Aarnio istui alkuvuoden 2018 tutkintavankeudessa. Entinen poliisipomo oli valittanut käräjäoikeuden langettamasta tuomiosta laajassa huumejutussa, johon sisältyi muun muassa useita törkeitä huumausainerikoksia ja törkeitä virkarikoksia.

Kesäkuussa vapauteen päästyäänkään Aarnio ei päässyt takomaan megatuloja – koko vuonna 2018 Aarnio tienasi 4 373,84 euron ansiotulot.

Pääomatuloja Aarniolla ei ollut lainkaan. Veronpalautuksia Aarniolle kertyi 27 euron ja 48 sentin edestä.

Kesällä 2018 Aarnio otettiin lyhyesti kiinni myös niin sanotun Volkan Ünsalin palkkamurhajutun vuoksi. Aarnion epäiltiin tienneen murhasta ja jättäneen sen silti estämättä.

Kyseisestä kiinniotosta Aarnio vapautettiin muutaman päivän jälkeen. Tutkinta on parhaillaan syyteharkinnassa

Koko loppuvuoden 2018 Aarnio vietti vapaalla jalalla.

Käynnissä epäily törkeästä velallisen epärehellisyydestä

Tällä hetkellä huumejutusta vankilassa istuvaa Aarniota epäillään MTV Uutisten tietojen mukaan parhaillaan törkeästä velallisen epärehellisyydestä vuosina 2016–2018.

MTV:n tietojen mukaan uuden tutkinnan rikosepäilyissä on kyse kymmenistätuhansista euroista. Tutkinnan kohteena ovat olleet muun muassa Aarnion kesällä 2017 kirjoittaman Myrkky-kirjan tuotot.

Epäilys on, että esimerkiksi kirjatuottoja olisi mennyt muille kuin Aarnion tileille, eikä rahoja näin ollen olisi käytetty Aarnion velkojien hyväksi. Aarnio kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja