Mainos

Rikkidirektiivin varalle vasta pieniä helpotuksia

Hallitus varautuu EU:n rikkidirektiiviin 30 miljoonan euron avustuksilla, josta ensi vuodelle on käytettävissä 10 miljoonaa. Avustuksella voidaan muun muassa asentaa laivoihin rikkipesureita. Rikkidirektiivi astuu voimaan vuonna 2015.

Muutoin rikkidirektiiviä vastaan kampanjoinut teollisuus ja vientialat saavat hallitukselta vain lupauksen, että hallitus varautuu tekemään päätöksiä loppuvaalikaudeksi tarvittavista toimista teollisuuden kilpailukyvyn säilyttämiseksi.

Vientialan työnantajien ja työntekijöiden järjestöt ovat yhdessä vaatineet valtiolta helpotuksia liikennöinnin muihin maksuihin. Esillä ovat olleet mm. laivakuljetusten väylämaksuista luopuminen ja raskaan liikenteen dieselveron palautusjärjestelmä.

Metsäteollisuus pettyi ankarasti

Metsäteollisuus pettyi rikkidirektiivin varalle annettuihin pieniin helpotuksiin. Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Jaatinen vaatii pikaisesti uusia päätöksiä.

– Jos hallitus ei pysty viimeistään ensi kevään kehysriihessä päättämään laajemmasta tukikokonaisuudesta, hyytyvät myös investoinnit jo ennen rikkidirektiivin voimaan astumista. Suomeen ei näin epävarmassa tilanteessa uskalleta investoida, sanoo Jaatinen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.