Riitta Uosukainen suosittelee itsepuolustuskursseja vanhuksille

Eduskunnan entinen puhemies Riitta Uosukainen on huolissaan vanhusten turvallisuudesta. Hän suosittelee lämpimästi ikäihmisille menemistä itsepuolustuskursseille. Sanavalmis Uosukainen ei ole itse joutunut väkivallan kohteeksi.

− Minulla on sellainen habitus, että saan olla rauhassa. Täytyy olla melkoinen tilanne, että minä hätäännyn, Riitta Uosukainen toteaa.

− Fyysistä väkivaltaa en ole koskaan kokenut, ja jos henkistä onkin tullut, on varmasti tullut takaisinkin annettua, Uosukainen veistelee.

Hän on kiinnittänyt viime aikoina huomiota otsikoihin, joissa aikuisikään ehtineet lapset ovat uhkailleet ja kiristäneet vanhempiaan.

− Tämä asia kannattaa nostaa esiin. Olen rikosuutisista lukenut, miten pojat ovat kiristäneet äideiltään rahaa. Äidit eivät ole kertoneet asiasta, koska joko eivät ole uskaltaneet tai ovat hävenneet asiaa. Se on hirveän järkyttävää, Uosukainen harmittelee.

Uosukaiselta tulee yllättävä vastaus, kun häneltä pyytää neuvoja turvallisuutensa puolesta pelkääville vanhuksille.

− En minä vanhuksille halua antaa neuvoja, vaan nuoremmille. Turvallisuusasioihin kannattaa paneutua ajoissa.

− Omasta kunnosta kannattaa pitää huolta. Ja tämä koskee niin henkistä kuin fyysistä puolta, Uosukainen sanoo

Entisenä Naisten valmiusliiton puheenjohtajana Uosukainen kehottaa ottamaan osaa liiton kursseille.

− Liiton itsepuolustuskurssit ovat hyviä. Suosittelen niitä vanhuksillekin..

Vaikka yhteisöllisyydestä puhutaan paljon, ei sitä ainakaan liikaa ole korostettu: Liian moni ihminen joutuu elämään yksin. Uosukainen ei kehota ihmisiä entistä enemmän puhumaan yhteisöllisyydestä, vaan tekemään asialle jotain.

− Jos huomaa jollakulla pelkotiloja, pitää mennä avuksi, toiminnan nainen muistuttaa.

Studio55/Santtu Palm

Lue myös:

    Uusimmat