Riitta Havukainen jäi teatterista eläkkeelle reilu vuosi sitten – näin näyttelijän aika nykyisin kuluu

Riitta Havukainen näyttelee pääosaa suomalaisespanjalaisessa Paratiisi-sarjassa 1:32
Katso videolta, millaista Riitta Havukaisella on ollut tehdä suomalaisespanjalaista Paratiisi-sarjaa.

Näyttelijä Riitta Havukainen jäi Helsingin kaupunginteatterista eläkkeelle reilu vuosi sitten. Nykyisin hän voi tehdä asioita ”ihmisten aikoihin”.

Näyttelijä Riitta Havukainen, 69, jätti työnsä Helsingin kaupunginteatterissa taakseen reilu vuosi sitten. Hän työskentelee edelleen kuitenkin freelancerina. 

Eläkkeellä hänelle jää enemmän aikaa tehdä kaikkea muuta kuin näyttelemistä. 

– Nukkumiselle jää enemmän aikaa, ystäville ja läheisille, lukemiselle, sarjojen ja elokuvien katselemiselle. Voi harrastaa asioita ”ihmisten aikoihin”, mitä ei voinut ennen tehdä, Havukainen kertoi Huomenta Suomessa 20. huhtikuuta. 

Havukainen ajatteli, että teatterin rutiineja tulisi ikävä, mutta näin ei ole käynyt. 

– Aika raskastakin työrytmiä ei ole ikävä. Ihmisiä on ikävä. Olen tehnyt kamera- ja äänitöitä eläkkeelle jäämiseni jälkeen. Teatteritöille olen sanonut kohteliaasti ei. Haluan olla vapaammin hetken, jotta saa maadoitettua itseään. Haluan hengitellä ja tehdä mitä huvittaa. Ehkä joskus taas teatteria, Havukainen pohti. 

Tällä hetkellä Havukaisen voi nähdä valkokankaalla Palimpsesti-elokuvassa, joka sai ensi-iltansa 12. huhtikuuta. Elokuvan on ohjannut Hanna Västinsalo ja se kertoo tarinan kahdesta vanhuksesta geeniterapiakokeilussa, jossa he alkavat nuorentua fyysisesti.

Katso jutun alussa olevalta videolta, millaista Riitta Havukaisella on ollut tehdä suomalaisespanjalaista Paratiisi-sarjaa.

Alla olevalta videolta voit katsoa Riitta Havukaisen haastattelun kokonaisuudessaan.

Riitta Havukainen ei haikaile menneeseen 7:37
Riitta Havukaiselle jää aikaa eläkkeellä näyttelemisen lisäksi paljon harrastuksille ja läheisille.

Lue myös:

    Uusimmat