Riita poikki: Makia ja Merenkävijät ry pääsivät sopuun kopiointikohussa – "Omista oikeuksistaan pitää olla tietoinen"

Pursiseura ja vaatemerkki Makia ovat sopineet logon käyttöä koskevan kiistan. 

Pursiseura Merenkävijät ry kertoo päässeensä sopuun pursiseuran logon käyttöä koskevassa kiistassa vaatemerkki Makian kanssa.

Sovinnon lopputuloksena Makia on päättänyt vetää pursiseuran logoa käyttäneet vaatteet myynnistä ja lahjoittaa ne Merenkävijöille, seura kertoo tiedotteessaan.

Pursiseura puolestaan aikoo lahjoittaa tekstiilit hyväntekeväisyyteen.

– Olemme tyytyväisiä siihen, että sovinto saatiin aikaan. Sen lopputulos tyydyttää Merenkävijöitä, mutta olemme sopineet yhdessä Makian kanssa, ettemme kommentoi muita sovinnon yksityiskohtia. Sovinnon myötä katsomme, että tapaus on loppuun käsitelty, Merenkävijöiden kommodori Otto Aalto kommentoi tiedotteessa.

Tapaus nousi otsikoihin laajasti tällä viikolla, kun Makian kesällä julkaistun malliston ja pursiseuran logon välillä havaittiin yhtäläisyyksiä. Sen jälkeen yhtäläisyyksiä havaittiin muissakin logoissa.

– Tämä tapaus oli herätys meille ja varmasti myös kaikille, varsinkin pienemmille yhdistyksille ja muille toimijoille tarkistaa omien tunnustensa käyttö ja oikeudet. Nämä ovat usein monimutkaisempia kuin miltä ne näyttävät. Omista oikeuksistaan pitää olla tietoinen ja tilannetta kannattaa pitää silmällä, oikeuksista kiinnipitämisestä puhumattakaan, Aalto lisää. 

Lue myös:

    Uusimmat