Riiasta Turkuun lentänyt matkustajakone ilmoitti häiriöstä laskeutumisen aikana – pelastuslaitos yöllä vastassa

Turkuun laskeutumassa ollut Airbus A220-lentokonetyypin matkustajakone ilmoitti teknisestä häiriöstä ja pelastuslaitos varmisti perjantain ja lauantain välisenä yönä puolenyön aikoihin.

Pelastuslaitos takasi koneen laskeutumisen yhteistyössä lentokentän pelastuspalvelun kanssa.

– Kone pääsi laskeutumaan turvallisesti ja siinä ei päässyt mitään henkilövahinkoja muodostumaan, kertoi Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Eemu Hyvönen STT:lle lauantaina aamuyöstä kello yhden jälkeen.

Hyvösen mukaan Latvian pääkaupungista Riiasta tulleessa koneessa oli ollut 21 matkustajaa.

Kaiken kaikkiaan koneessa oli palomestarin mukaan noin 25 henkilöä.

Kone pääsi laskeutumaan lauantain puolella hieman puolenyön jälkeen.

Flightradar24-seurantasivuston mukaan tuohon aikaan kentälle laskeutui Airbalticin lento.

Flightradarin tietojen mukaan kyse oli A220-300-koneesta. Airbusin mukaan kyseiseen koneeseen mahtuu maksimissaan 135 matkustajaa.

Hyvösen mukaan lentoyhtiö huolehtii koneen asianmukaisesti huoltoon ja tarkistukseen ennen seuraavaa lentoa.

Kone laskeutui lopulta etuajassa

Päivystävällä palomestarilla ei ole tarkempaa tietoa siitä, olisiko häiriöstä voinut aiheutua isompaakin vaaratilannetta.

– Pelastuslaitos lähinnä tässä tehtävässä varmisti ja oli valmiudessa siellä kentällä, jos siinä olisi tapahtunut jotain vakavampaa, Hyvönen kertoi.

Ilmaliikenneonnettomuusvaaran yhteydessä otetaan Hyvösen mukaan tavallisesti pelastuksen resurssit valmiuteen kentälle. Näin pelastushenkilöstö on valmiina toimimaan, kun kone laskeutuu.

– Tietysti jos tilanne edellyttää, luonnollisesti pelastetaan ihmiset ja omaisuus, mitä pystytään pelastamaan, ja rajoitetaan onnettomuuden kehittymistä, hän kertoi.

– Tässä kyseisessä tilanteessa pelastuslaitos lähinnä varmisti sen, että kone pääsee laskeutumaan turvallisesti, eikä siinä sen kummempaa tehtävää ollut pelastustoimelle.

Koneen oli määrä alkujaankin laskeutua Turkuun ja Hyvösen tietojen mukaan kone pääsi laskeutumaan koko lailla suunnitellusti.

Flightradarin tietojen pohjalta näyttää siltä, että kone laskeutui jopa hieman etuajassa.

Seurantasivuston mukaan koneen seuraava lento olisi suunniteltu huomisillalle.

Lue myös:

    Uusimmat