Rick Astley aloitti oikeustaistelun – väittää räppärin jäljitelleen Never Gonna Give You Up -kappaleen lauluosuutta

Rick Astley muistetaan vuoden 1987 hitistään Never Gonna Give You Up.

Never Gonna Give You Up -hitistään tunnettu Rick Astley on keskellä oikeusprosessia. TMZ kertoo laulajan aloittaneen prosessin plagiointisyytöksien vuoksi räppäri Yung Gravya vastaan.

Astley jätti vaadittavat lakiasiakirjat torstaina Los Angelesin oikeuteen väittäen, että Gravyn erittäin suositussa Betty (Get Money) -kappaleessa käytetään Astleyn laulua muokattuna ilman lupaa.

TMZ:n hankkimissa asiakirjoissa Astley sanoo, että Gravy ja hänen tuottajansa "juonivat sisällyttääkseen tarkoituksellisen ja lähes erottamattoman jäljitelmän Astleyn äänestä koko kappaleen ajan." 

Astleyn mukaan hän ei koskaan antanut Gravylle tai kenellekään kohukappaleeseen osallistuneelle lupaa käyttää ääntään tai matkia hänen ääntään. Gravy pilasi Astleyn mukaan toiminnallaan hänen mahdolliset tulevaisuuden yhteistyöt muiden artistien kanssa.

TMZ:n mukaan Gravy oli hankkinut kappaleelleen Astleyn hitin instrumentaaliset oikeudet, mutta solistiset osuudet eivät kuuluneet oikeuksien piiriin.

Gravy kommentoi hiljattain muun muassa Billboardin haastattelussa "pohjimmiltaan uusineensa" Astleyn äänen, koska se teki hänen mukaansa asiasta "helpomman laillisesti".

Vuonna 1987 julkaistu Never Gonna Give You Up on Astleyn suurin hitti. Kappaletta on katsottu Youtubessa yli 1,3 miljardia kertaa. Gravyn Betty on niin ikään ollut Gravyn menestynein kappale tähän mennessä. Kappale on saavuttanut kultaa Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Australiassa. 

TMZ:n mukaan Astley vaatii miljoonien dollarien korvausta.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja