Mainos

Rice: Naton rivit yhdistyneet Irak-kysymyksessä

Naton ulkoministerit tavannut Yhdysvaltain ulkoministeri kehui että kyseessä oli sotilasliiton paras sisäinen Irak- keskustelu sitten sodan syttymisen.

Yhdysvaltain ulkoministerin Condoleezza Ricen mukaan Naton rivit ovat yhdistyneet uudelleen Irak-kysymyksessä.

Tänään Naton ulkoministerit Brysselissä tavannut Rice kehui, että kyseessä oli sotilasliiton paras sisäinen Irak- keskustelu sitten sodan syttymisen. Ricen mukaan Natomaat ymmärtävät nyt selvästi uudet tehtävänsä Irakissa.

Rice saapui Brysseliin Pariisista, missä hän tapasi muun muassa presidentti Jacques Chiracin. Ricen Euroopan-matkaa on pidetty tärkeänä eleenä Irakin sodan tärvelemien suhteiden korjaamisessa.

Rice otti myös kantaa Iranin ydinkiistaan ennen saapumistaan Naton päämajaan:

-Iranilaisille on kerrottava, että mikäli he eivät suostu eurooppalaisten tarjoamaan sopuun, asian käsittely turvaneuvostossa häämöttää. En tiedä, onko kukaan sanonut tätä riittävän selvästi, Rice sanoi Fox News -televisiokanavan haastattelussa. Myös Japani kehotti tänään Irania hyväksymään EU:n tarjoaman ydinsovun.

EU:n voimakolmikko - Ranska, Britannia ja Saksa - on jo pitkään taivutellut Irania lopettamaan kokonaan uraanin rikastamisen. Yhdysvallat syyttää Irania ydinaseen havittelusta. Iran on kiistänyt tämän ja sanonut ydinohjelmansa olevan täysin rauhanomainen.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

(Kymmenen uutiset 09.02.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.