Reuters: Suomi ja joukko muita EU-maita vaatii uusia Venäjä-pakotteita Navalnyin kuoleman takia

Suomi ja seitsemän muuta EU-maata vaativat pakotteita Venäjän syyttäjille, tuomioistuimille ja vankeinhoitoviranomaisille Aleksei Navalnyin kuoleman johdosta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Uutistoimisto Reuters kertoo nähneensä Euroopan unionin korkealle edustajalle Joseph Borrellille lähetetyn kirjeen, jonka ovat allekirjoittaneen Suomen ulkoministeri Elina Valtosen (kok.) lisäksi Tšekin, Viron, Liettuan, Latvian, Puolan, Ruotsin ja Romanian ulkoministerit.

Viranomaisten mukaan allekirjoittaneiden maiden lisäksi myös Alankomaat, Ranska, Irlanti ja Tanska tukevat ehdotusta.

– Navalnyin kuolema on jälleen yksi merkki kiihtyvästä ja systemaattisesta sorrosta Venäjälle. Tämä vaatii yhteistoimia, kirjeessä sanotaan.

Kirjeessä vaaditaan pakotteita niille tahoille, jotka ovat osallisia poliittisesti motivoituihin, kansalaisyhteiskuntaa ja demokraattista oppositiota vastaan kohdistuneisiin tuomioihin ja niiden toteuttamiseen.

Venäläinen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi, 47, kuoli tässä kuussa venäläisellä vankileirillä, jossa suoritti pitkää vankeusrangaistusta. Tämän läheiset ovat syyttäneet Venäjän presidentti Vladimir Putinia tämän kuolemasta, minkä Kreml kiistää.

Lue myös:

    Uusimmat