Navalnyi haudataan perjantaina Moskovassa

Navalnyin hautajaisten ajankohta ja paikka on varmistunut, uutisoi Reuters.

Siperialaisella vankileirillä kuollut Venäjän oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi haudataan perjantaina 1. maaliskuuta kello 14 paikallista aikaa Moskovassa, kertoo Navalnyin tiedottaja Kira Jarmysh viestipalvelu X:ssä. Asiasta kertoo myös Reuters.

Navalnyin hautajaiset järjestetään moskovalaisessa kirkossa Maryinon alueella, jonka jälkeen hänet haudataan läheiselle Borisovskin hautausmaalle.

Navalnyin liittolainen Ivan Ždanov kertoi oppositiolehti Meduzan mukaan, että hautajaiset oli alun perin tarkoitus järjestää torstaina, mutta kyseiselle päivälle ei sattunut löytymään haudankaivajaa.

Todellinen syy on Ždanovin mukaan se, että Putinin on tarkoitus puhua torstaina Venäjän liittokokoukselle, ja jos hautajaiset olisi järjestetty torstaina, ketään ei olisi kiinnostanut Putinin puhe.

Navalnyin vaimo Julija Navalnaja sanoi keskiviikkona, että hänen edesmenneen miehensä ruumista oli pahoinpidelty, ja että hän ei ole varma sujuvatko Navalnyin perjantaina pidettävät hautajaiset rauhanomaisesti.

Navalnyin tiedottaja kertoi lauantaina, että Navalnyin ruumis luovutettiin tämän äidille Ljudmila Navalnajalle. Aleksei Navalnyi kuoli vankileirillä Siperiassa 16. helmikuuta 47-vuotiaana.

Lue myös:

    Uusimmat