Mainos

Réunionissa yli 110 000 sairastunut virustautiin

Hyttysten levittämään tautiin ei ole rokotetta eikä hoitokeinoa. Epidemia on laajin koskaan maailmassa tavattu.

Ranskalle kuuluvassa Réunionissa yli 110 000 ihmistä on sairastunut hyttysten levittämään virustautiin sen puhjettua saarella viime vuoden maaliskuussa. Kuluneen viikon aikana on todettu 22 000 uutta tautitapausta. Saarella asuu 776 000 ihmistä.

Chikungunya-viruksen aiheuttamaan tautiin ei ole rokotetta eikä hoitokeinoa, mutta sen oireet häviävät vähitellen. Tauti aiheuttaa korkeaa kuumetta, rampauttavia niveloireita ja äkäistä ihottumaa. Taudin swahilinkielinen nimi viittaa koukistumiseen - nivelvaivojen takia potilas voi joutua liikkumaan kumarassa.

Kansallisen terveysinstituutin (INVS) epidemiologi Philippe Qunel arvion mukaan tauti ei ole yleensä tappava, mutta 52 potilaan kuolema on liitetty tautiin.

Epidemia on rampauttanut myös saarelle taloudellisesti tärkeää turismia. Tulijoiden määrä on vähentynyt 30-40 prosenttia. Afrikan itäpuolella Intian valtameressä sijaitsevan saaren vetonaulana ovat jylhät vuoristomaisemat tulivuorineen.

Taudin leviämistä yritetään estää hävittämällä hyttysiä. Ranska on lähettänyt satoja sotilaita ja palomiehiä avuksi virusta levittävien moskiittojen myrkytystalkoisiin.

Ranskalaisasiantuntijan mukaan Réunionin chikungunya-epidemia on laajin koskaan maailmassa tavattu. Tautia on esiintynyt Afrikassa ja Aasiassa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.