Mainos

Retroastiat kestävät sukupolvelta toiselle

Jo muutaman vuoden pinnalla ollut retro on rantautunut uusissa kuoseissa nyt myös Hackmanin ja Marimekon astiasarjoihin.

Hackmanin suosittu kesäkattilapari saa jatkoa talvisesta emalisarjasta, joka tulee myyntiin lokakuun alussa. Kesäkattiloiden tapaan myös talviemalit on suunnitellut Dog Design.

Dog Design on kolmen graafisen suunnittelijanEeva Sivulan,Ilona Ilotun ja Petri Salmelan Helsingissä 1998 perustama graafiseen suunnitteluun erikoistunut muotoilutoimisto.

Talvisessa emalisarjassa väreinä hallitsevat valkoinen ja sinisen eri sävyt. Tunnelmaltaan ja muotoilultaan astiat noudattavat vanhanaikaista tyyliä, joka tuo mieleen lapsuuden mummolavierailut.

Värikästä retroa

Marimekon uudet Oiva-astiat ovat värikkäitä, mutta tyylikkäitä. Rohkeasti kuvioituun sarjaan kuuluu viisi kuppia, kolme kulhoa, kolme lautasta, teekannu sekä pöytä- ja lautasliinat. Vahvat viivat ja väripinnat luovat kolmiulotteista vaikutelmaa.

Kauniita retroastioita on helppo sovittaa sekä juhla- että arkikattaukseen erilaisten kattauselementtien avulla. Lisäksi eri kuoseja kannattaa yhdistellä rohkeastikin.

Oiva-astiat ovat palkitun taiteen maisterin Sami Ruotsalaisen suunnittelemia. Ensimmäiset kuviot uusiin astioihin on piirtänyt taiteen kandidaattiMaija Louekari.

Sami Ruotsalainen on suunnitellut retroastioita ennenkin. Kaksi vuotta sitten hän suunnitteli Arabialle retrohenkisen Maku-astiaston, jossa yhdistyvät tyylikkyys ja helppokäyttöisyys.

Retroastioiden valtti on ajattomuus ja pitkäikäisyys. Astiat kestävät sukupolvelta toiselle. Ruotsalainen onkin todennut retroastioiden merkitsevän hänelle lapsuutta ja muistoja, sekä paluuta käsillä tekemiseen ja perusarvoihin.

Tuuli Lindgren/MTV3

Kuvat: Hackman, Marimekko

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.