Poliisi erittäin huolissaan sitkeiden talviautoilijoiden vanhoista tavoista: "Turhia riskejä ei kannata ottaa mönkijöilläkään"

Pilkkijä hukkui viikonloppuna ja ainakin kaksi retkiluistelijaa putosi jäihin – tällainen on Suomen jäätilanne 5:05
Pilkkijä hukkui ja ainakin kaksi retkiluistelijaa putosi jäihin – tällainen oli Suomen jäätilanne tammikuussa

Leuto ja lumeton talvi ei ole estellyt autoilijoita kokeilemasta jään kestävyyttä Itä-Suomessa. Poliisi ilmaisi asiasta huolensa tänään.

– Normaalisti tähän aikaan vuodesta vesistöjen jääpeitteet ovat vahvimmillaan, mutta tänä talvena näin ei ole, poliisi muistuttaa.

Itä-Suomen poliisi kertoo saaneensa viime päivinä lukuisia ilmoituksia autoiluista jääalueille, joita ilmoittaja on pitänyt vaarallisena. Jäätilanne on vahvistumassa, mutta erot jään vahvuudessa voivat vaihdella samalla järvenselälläkin todella paljon.

– Jään vahveneminen ottaa aikaa useita päiviä. Turhia riskejä ei kannata ottaa myöskään moottorikelkoilla tai mönkijöillä. Mikäli et varmasti tiedä ja tunne jääaluetta, jonne olet aikeissa lähteä moottorikelkalla tai mönkijällä, niin jätä lähtemättä, poliisi varoittaa.

Poliisin mukaan esimerkiksi Pohjois-Savon alueella jääpeite voi olla paikoin jopa 30 senttiä paksu, mutta silkkoa sisältä. Sää on tehnyt jäästä pehmeää kohvajäätä.

Lue myös:

    Uusimmat