Republikaanipoliitikko hämmensi räppäämällä klassikkohittiä kesken kampanjatilaisuuden – Eminem ärähti ja ryhtyi heti toimiin

Eminem 50 vuotta: Rapin kuninkaan elämä pähkinänkuoressa 2:58
Eminem 50 vuotta: Rapin kuninkaan elämä pähkinänkuoressa

Eminem ilmoitti vastustavansa sitä, että Vivek Ramaswamy tai kukaan muu republikaanipoliitikko käyttää hänen musiikkiaan osana kampanjaansa. 

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä poliitikko ja biotekniikka-alan yrittäjä Vivek Ramaswamy yllätti hiljattain Iowan osavaltion messuilla esitettyään kampanjoidessaan spontaanisti rap-artisti Eminemin  klassikkokappaleen Lose Yourself

Ramaswamyn esityksen tueksi soitettiin kappaletta niin, että myös Eminemin ääni kuultiin räppäämässä taustanauhalla. 

Alta näet Ramaswamyn esityksen messuilla. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Artisti itse ei ollut tästä mielissään, vaan ilmoitti esiintymisoikeusjärjestö BMI:n kautta, ettei hän halua Ramaswamyn esittävän kappalettaan ja vastustavansa sen käyttöä tämän kampanjan yhteydessä, eikä näin ollen anna lupaa sen lisensointiiin vastaavaa käyttöä varten.

BMI:n kautta toimitetussa kirjeessä sanotaan yhtiön saaneen Eminemiltä viestin, jossa vastustetaan sitä, että republikaanit käyttävät hänen sävellyksiään. 

– BMI katsoo, että Vivek 2024 -kampanjassa Eminemin teosten esittäminen tästä päivästä lähtien tarkoittaa lisenssien olennaista rikkomista, kirjeessä todetaan.

Ramaswamyn tiedottaja Tricia McLaughlin on kertonut poliitikon noudattavan Eminemin pyyntöä.

– Amerikkalaisten harmiksi meidän on jätettävä räppääminen todelliselle Slim Shadylle, McLaughlin totesi antamassaan lausunnossa. 

Eminem tai hänen edustajansa eivät ole kommentoineet asiaa julkisesti. Artisti tunnetaan entuudestaan voimakkaana republikaanien ja varsinkin ex-presidentti Donald Trumpinvastustajana.

Lose Yourself julkaistiin vuonna 2002 osana 8 Mile -elokuvan soundtrackia. Elokuvan juoni perustuu osittain Eminemin omaan elämään, ja hänet itsensä nähdään myös sen pääosassa. Kappale voitti ensimmäisenä rap-kappaleena koskaan parhaan alkuperäisen kappaleen Oscar-palkinnon. 

50-vuotias Eminem on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä rap-artisteista. Nykyään räppäri viettää elämäänsä pitkälti poissa parrasvaloista.

Lue myös:

    Uusimmat