Mainos

Repe-koiralle syöpähoitoa, Mindiltä poistettiin kasvain – lemmikeille halutaan nykyään myös kalliita erikoishoitoja

1:50

Lemmikeistä on tullut ihmisille entistä tärkeämpiä ja omistajat haluavat lemmikeilleen myös laadukasta terveydenhuoltoa. Lemmikeille ollaan valmiita hankkimaan myös kalliita erikoishoitoja. Vantaalla avattiin tänään Suomen suurin yksityinen eläinsairaala.

8-vuotiaalta Mindi-koiralta on poistettiin tänään kasvain luomesta.

– Tältä potilaalta leikattiin yläluomesta luomikasvain. Vanhoilla koirilla ei ole harvinaista, että tulee luomikasvaimia, jotka poistetaan ihan kirurgisesti, kertoo silmätarkastuksiin erikoistunut eläinlääkäri Leena Ruotsalainen-Ryökkynen Evidensiasta.

Mindin ennuste on hyvä, ellei kasvain osoittaudu pahanlaatuiseksi.

Lemmikit saavat myös syöpähoitoja

Suomen suurimmassa yksityisessä pieneläinsairaalassa hoidetaan lemmikkien tavallisten sairauksien lisäksi myös vaativampia tapauksia kuten syöpäpotilaita.

Bostoninterrieri Repe saa sytostaattihoitoa imusolmukesyöpään. Ennuste ei ole kovin hyvä, koska syöpä on uusinut. Silti koiran toivotaan paranevan.

– Sitä me toivotaan tietenkin, mutta suurin osa potilaista, joilla on lymfooma, ei valitettavasti parane, toteaa eläinlääketieteen tohtori Karoliina Autio Evidensiasta.

Kun lemmikit ikääntyvät, kasvaimet ja erilaiset syövät yleistyvät.

– Kun koirat elävät tosi pitkään nykyään, niin näen paljon erilaisia kasvaimia. Voi sanoa, että 2-3 kertaa kuukaudessa näkyy minun vastaanotollani kasvainpotilaita, arvioi suu- ja hammassairauksiin erikoistunut eläinlääketieteen tohtori Eva Sarkiala Evidensiasta.

Lemmikeille halutaan parasta hoitoa

Lemmikkejä pidetään tärkeinä perheenjäseninä ja niiden hoidolta myös vaaditaan entistä enemmän. Eläinsairaala ei laitteiltaan ja tiloiltaan poikkea ihmisille tarkoitetusta sairaalasta.

– Asiakkaat ovat hyvin valveutuneita ja eläinlääketiede on mennyt eteenpäin ja nykyisin hoidetaan vaativampia tapauksia. Ihmiset vaativat entistä enemmän myös lemmikkien hoidolta, vahvistaa Evidensian Uudenmaan aluejohtaja Tuula Elovaara.

Mindin omistaja Maarit Mikkonen odottelee lemmikkinsä heräämistä nukutuksesta. Hän on valmis sijoittamaan koiransa hoitoon niin paljon kuin tilanne vaatii.

– Kyllä niin paljon kuin se vaatii. Siihen on valmistauduttava kun koiran hankkii, että koiran myötä tulee myös kuluja. Ja vakuutusten on hyvä olla kunnossa, sanoo Mikkonen.

Uuteen pieneläinsairaalaan odotetaan 20 000 potilasta vuodessa. Noin 8-10 prosenttia potilaista tulee ulkomailta.

Tavallisten lemmikkien lisäksi eläinsairaalassa hoidetaan myös eksoottisempia lajeja kuten käärmeitä, kääpiösiilejä, sammakoita, jyrsijöitä ja kilpikonnia.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.