Renkaat räjähtelivät Britannian GP:ssä: Lewis Hamiltonilla kävi hillitön munkki, Valtteri Bottakselle totaalinen katastrofi

Silverstonen radalla ajettiin sunnuntaina F1-kauden neljäs osakilpailu, Britannian GP.

Kilpailun voittoon ajoi paalupaikalta matkaan lähtenyt Mercedeksen Lewis Hamilton, jolle voitto oli tällä kaudella jo kolmas peräkkäinen ja kaikkiaan uran seitsemäs Silverstonen radalla.

Hamilton ajoi ruutulipulle 5,856 sekuntia ennen toiseksi sijoittunutta Red Bullin Max Verstappenia. Hamilton sai jännittää lopussa toden teolla, kun hänen vasen eturenkaansa petti viimeisen kierroksen alkaessa. Johtomarginaali oli kuitenkin riittävä, ja Verstappen ei aivan ehtinyt tavoittaa brittiä ennen ruutulippua.

Verstappen olisi voittanut kilpailun, ellei Red Bull olisi ottanut häntä ylimääräisen kerran sisään kilpailun lopussa nopeimman kierrosajan toivossa. Verstappen ajoi toki nopeimman kierrosajan ja sai näin yhden lisäpisteen, mutta todellisuudessa hän hävisi kuusi MM-pistettä.

Nelosruudusta startannut Ferrarin Charles Leclerc oli kolmas (+18,474).

Kakkosruudusta startannut Valtteri Bottas ajoi kilpailussa pitkään toisella sijalla, ja tilanne näytti vääjäämättömästi taas yhdeltä Mercedeksen kaksoisvoitolta. 

Kunnes kolme kierrosta ennen ruutulippua Bottaksen vasen eturengas petti radan kolmannessa mutkassa, ja suomalainen joutui nitkuttamaan Silverstonen pitkän radan läpi todella hitaasti. Varikkokäyntinsä jälkeen Bottas putosi 12. sijalle, mutta hän nousi lopussa vielä 11:nneksi, kun myös McLarenin Carlos Sainzin rengas petti.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen starttasi kilpailuun 16. ruudusta, ja hän ajoi pitkään samoilla sijaluvuilla. Viisi kierrosta ennen ruutulippua Räikkösen kisa meni lopullisesti pilalle, kun hänen etusiipensä hajosi Maggots-mutkaa ajettaessa. Räikkönen kävi varikolla ja palasi vielä radalle. Hän oli maalissa 17:s.

Kyseessä oli Räikkösen viides nollan pisteen kilpailu peräkkäin. Tallikaveri Antonio Giovinazzin vauhti oli läpi kilpailun hieman Räikköstä parempaa, ja italialainen oli maalissa 14:s.

Pikapaluun F1-kuljettajaksi Racing Pointilla tehnyt Nico Hülkenberg ei päässyt starttaamaan kisaan ollenkaan. Talli ei saanut Hülkenbergin autoa käyntiin.

Britannian GP:n tulokset:

sija:kuljettaja:talli:ero:

1.

Lewis Hamilton

Mercedes

2.

Max Verstappen

Red Bull

+5,856

3.

Charles Leclerc

Ferrari

+18,474

4.

Daniel Ricciardo

Renault

+19,650

5.

Lando Norris

McLaren

+22,277

6.

Esteban Ocon

Renault

+26,937

7.

Pierre Gasly

AlphaTauri

+31,188

8.

Alexander Albon

Red Bull

+32,670

9.

Lance Stroll

Racing Point

+37,311

10.

Sebastian Vettel

Ferrari

+41,857

11.

Valtteri Bottas

Mercedes

+42,167

12.

George Russell

Williams

+52,004

13.

Carlos Sainz

McLaren

+53,370

14.

Antonio Giovinazzi

Alfa Romeo

+54,205

15.

Nicholas Latifi

Williams

+54,549

16.

Romain Grosjean

Haas

+55,050

17.

Kimi Räikkönen

Alfa Romeo

+1 kierros

Daniil Kvjat

AlphaTauri

keskeytys

Kevin Magnussen

Haas

keskeytys

Nico Hülkenberg

Racing Point

ei startannut

Lue myös:

    Uusimmat