Rene Fasel kommentoi olympialaisten jääkiekon Kiina-kohua – "Olen vanhan liiton mies"

Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n entinen puheenjohtaja Rene Fasel antoi oman näkemyksensä Pekingin talviolympialaisten niin sanotulle Kiina-kohulle.

Tapauksen taustalla on IIHF:n kaavailut siitä, että Kiinan joukkue pudotettaisiin miesten jääkiekkoturnauksesta Pekingin olympialaisissa. Syyksi on todettu "riittämätön urheilullinen taso". IIHF:n tuore puheenjohtaja Luc Tardif kertoi aiemmin, että liiton edustaja tarkkailee Kiinan otteluita, minkä jälkeen asiasta tehdään päätös.

– Meidän täytyy muistaa Pierre de Coubertinin (nykyolympialaisten perustaja) sanat, että tärkeintä ei ole voitto, vaan osanotto. Sen jälkeen pitää miettiä faktaa, että urheilu ei ole pelkkää kilpailua. Olen Kiinan osallistumisen puolella. Uskon, että kaikki tulee toimimaan, Fasel totesi Championatin haastattelussa.

– Valitettavasti Kiinan ei ole ollut helppoa valmistaa maajoukkuetta pandemian vuoksi. Nyt pelaajien pääsyssä olympialaisiin on edelleen ongelmia. Kyse ei kuitenkaan maajoukkueen tasosta. Kyse on olympialaisista. En epäile, ettei Kiina osallistuisi, Fasel jatkoi.

Kiina on pelannut viimeksi MM-kisojen kolmanneksi korkeimmalla portaalla kakkosdivisioonassa. Kahtena viime vuotena turnausta ei pelattu koronapandemian vuoksi. Kiina voitti tuolloin yhden ottelun, kun se kaatoi Belgian 4-0. 

– Toivon, että IIHF löytää yhdessä KOK:n (kansainvälinen olympiakomitea) ratkaisun ja he pääsevät pelaamaan. Kiinassa on paljon kiinalaisia pelaajia ja heidän unelmansa on osallistua kotikisoihin. Kiina on vaikeassa lohkossa, mutta uskon, että Pekingissä ei nähdä suuria fiaskoja. Olen vanhan liiton mies, mielestäni olympialaisissa tärkeintä on osallistuminen, Fasel päätti.

Kiinan lohkossa pelaavat Saksa, Yhdysvallat ja Kanada. Pekingin talviolympialaista käydään ensi vuonna 4. - 20. helmikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat