Remu Aaltonen koiruuksistaan: Vaihdatin ystäväni kodin lukot hänen matkansa aikana

Remu Aaltonen kertoo, että korkeaoppinen huumori yhdistää häntä ja Lasse Norresta. Miehet ovat olleet ystäviä 1980-luvulta alkaen.

– Tapasimme varmaan ensimmäistä kertaa silloin, kun me (Hurriganes) lähdimme Love Recordsilta ja menimme Finnlevyyn tekemään uusia levyjä. Dingon jätkät olivat ensi kertaa siellä, ja mä ihmettelin, että mitä peikkoja ne on, kun en ollut ennen nähnyt.

– Tajusin, että ne oli uusia ja mietin, että muoti menee ihan ihmeelliseen suuntaan, muistelee Remu Aaltonen ensitapaamistaan viihdealan monitoimimiehen, silloin Finnlevyllä työskennelleen ja Dingon manageriksi ryhtyneen Lasse Norreksen kanssa.

Remun metkut

Remun veli ja Lassen sisko olivat aikoinaan paljon tekemisissä. Siten Lasse ja Remukin ovat toisilleen kuin veljeksiä. Ystävyys on ollut humoristista, opettavaista ja auttavaista. Siinä missä Lasse on taitanut bisneksen hoitamisen, on Remulla ollut antaa ystävälleen neuvoja esimerkiksi naisasioissa.

– Muistan ikuisesti, kun Lasse oli jossain vinkuintiassa ja asuin Lassen luukussa, tein siellä laulun sanoja. Se oli hieno komero.

– Lasse tuli takaisin reissusta ja näytti kuvia matkasta. Mä sanoin, että älä mene näyttämään näitä likoille, kun toiset näkevät ne omasta näkökulmastaan. Mutta Lasse oli jo näyttänyt ne eteenpäin, silloin mä ajattelin, että mikä pelle, se oli niin hyväuskoinen.

Remu on myös kunnostautunut Lassen talonmiehenä.

– Kerran vaihdatin Lassen himan lukot. Kun Lasse tuli reissusta, se ei päässyt himaan. Joku kikkailu siinä oli, ilmeisesti avaimia oli aika monella, selvittää Remu syytä lukkojen vaihtamiseen.

– Olin jossain reissussa vielä, kun Lasse tuli takaisin. Kyllä siinä joku tovi meni, että Lasse pääsi kotiinsa, kun ne yrittivät talonmiehenkin kanssa saada dörtsejä auki.

Huumori yhdistää stadilaisia

Suorapuheisuus on huumorin lisäksi yksi tärkeimpiä ystävyyssuhteen elementtejä.

– Mä aina vittuilen tasaisesti, kun näen Lassen – pieniä koirankujeita ja näitä pitää olla aina mielessä. Voi sanoa ilkeästi, muttei missään nimessä loukata. Se on aika korkeaoppista huumoria, ei sille voi mitään muuta kun nauraa. Ja ihmisillä on eri korkeuksia, toisilla menee pienikin juttu yli hilseen, Remu tuumaa.

Koirankujeista huolimatta ystävyys on säilynyt kaikki nämä vuodet.

– Mä oon vanha katu-ukko, aina sitä ongelmia tulee, mutta aika nopeasti me setvitään ne. Lassehan on heittäytynyt normaalille puolelle, rauhoittunut.

Suoraa vaalipuhetta

Remu Aaltonen kertoi julkisesti kannattavansa Lasse Norresta vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.

– Ihmettelin kyllä, miksei Lasse saanut tarpeeksi pointseja. Hän tekee jutut kybällä. Olen itsekin ollut (kaupungin)valtuustossa. Ei siinä pysty vaikuttamaan, mutta Lasse tietää mistä puhuu. Lasse ei kulje kenenkään narussa eikä ole semmoinen talutettava kuin muut, kommentoi Remu ystävänsä vaalitaivalta.

Ystävyyssuhteen ja perhe-elämän väliin Remu vetää tarkan rajan.

– Jätkät on jätkiä, perhe on perhe, niitä ei koskaan sekoiteta toisiinsa. En mä käy Lassen luona iltasella kylässä tai katsomassa tv:tä. Hima on pyhä mesta, jos sinne joku tulee, niin se sovitaan etukäteen.

Studio55.fi/Siiri L'Ecuyer

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja