Remi Lindholmille kävi ohraisesti – olympiatykki mäjäytti hersyvän kuitin: "Tekisi välillä hyvää"

Perttu Hyvärisellä alla todella outo kausi – jälleen kysymysmerkkejä ilmassa:"Saa laittaa taas paniikkinappulan pohjaan" 2:08
Perttu Hyvärinen kertoo MTV Urheilulle: "Saa laittaa taas paniikkinappulan pohjaan."

Suomen hiihtomaajoukkueen konkariosastoon kuuluva Perttu Hyvärinen letkautti hersyvän Remi Lindholmille, joka oli epäonnisen tapaturman myötä poissa maajoukkueen mediapäivästä keskiviikkona.

–  Näin tässä kävi. Kompastuin puun juureen ja pikkurilli soiroon. Ja vielä selvinpäin. Otetaan paska vastaan ja tullaan takaisin kovempana, Lindholm selvitti Instagramissa.

Lindholm suuntasi keskiviikkona Hiihtoliiton mukaan jatkotutkimuksiin Kuopiossa.

"On päässyt monta kertaa hyvät naurut Remille nauramaan"

Perttu Hyvärinen, 31, nosti Helsingissä järjestetyssä mediatilaisuudessa Lindholmin esiin kysyttäessä mahdollisista vinkeistä nuoremmille maajoukkuehiihtäjille.

– Remille ehkä pieni maltti tekisi välillä hyvää, Hyvärinen heitti pilke silmäkulmassaan.

Lindholm tunnetaan värikkäänä persoonana. Hän herätti helmikuussa Pekingin olympialaisissa laajaa kansainvälistä huomiota kerrottuaan peniksensä jäätymisestä kilpailussa. Kesäkuussa hän esitteli Instagramissa noin 200 kilometrin ja 10 tunnin treenitempaisuaan.

Hyvärinen kuvailee Lindholmia "showmieheksi viimeisen päälle".

– Remi on mahtava, huikea, energinen persoona. Hän on tuonut hyviä juttuja meidän maajoukkueeseemme. On päässyt monta kertaa hyvät naurut Remille nauramaan. Kaverissa on mukavaa, positiivista virtaa, Hyvärinen kehui.

– Välillä voi käydä niin, että ei mutkiin kääntyile. Nyt kävi ikävä onnettomuus.

MM-tuliaiset eivät olisi pahitteeksi

Hyvärinen itse säväytti Pekingin olympialaisissa ja ylsi henkilökohtaisilla matkoilla perustasoaan korkeammalle. Puijon Hiihtoseuran mies sijoittui 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailussa kuudenneksi ja 30 kilometrin yhdistelmäkilpailussa seitsemänneksi.

Alkavalla kaudella Hyvärinen hamuaa painaa vahvaa jälkeä kauden alusta lähtien.

– Aika lyhyt oli viime kausi, kunto säilyi sen tasan yhden viikon. Mielellään saisi pikkuisen pidempäänkin suksi kulkea ensi talvena. Parempi noin kuin ei ollenkaan, mutta kiva olisi heti alusta asti päästä parempaan vauhtiin kuin viime vuonna.

Hyvärinen saa sanojensa mukaan "laittaa taas paniikkinappulan pohjaan". Mitä hän tällä tarkoittaa? Kuuntele ylälaidan videolta.  

Hyvärinen pitää erityisarvossaan sekä vuodenvaihteessa sivakoitavaa Tour de Skitä että helmi-maaliskuussa ensi vuonna hiihdettäviä Planican MM-kisoja.

Hyvärinen vihjaa, että jalometallikin maistuisi, ja jos venäläisiä ei ensi talven Planican MM-hiihtoihin oteta, mahdollisuudet siihen paranevat. Pekingissä edellä oli kaksi venäläistä sekä 15 kilometrin kisassa että yhdistelmäkilpailussa.

– Planicassa olisi hienoa saada yhtä isoja tunteita kuin viime kaudella Pekingissä. En pahitteeksi pistäisi, jos siellä olisi jotain tuliaisia tuotavana, Hyvärinen linjasi.

Lue myös:

    Uusimmat