Mainos

Reggaeta ja soft rockia – nämä musiikkilajit saavat koirat tutkitusti rauhoittumaan

Koirille suunniteltu soittolista voi pian olla totta, ainakin jos uskoo tuoretta tutkimusta. 

Skotlannin eläinpelastus- ja suojeluyhdistys SCPA ja Glasgown yliopisto ovat nyt selvittäneet, millaista musiikkia koirat mieluiten kuuntelevat. Tulokset ovat melko yllättäviä!

Tämän tutkimuksen valossa koirat nimittäin kuuntelevat mieluiten letkeää reggaeta ja soft rockia.

Koirilla yksilöllinen musiikkimaku

Vastaus saatiin selville soittamalla koirille erilaisia kappaleita viidestä eri musiikkigenrestä. Musiikin soidessa tutkijat havainnoivat koirissa tapahtuvia fyysisiä ja psyykkisiä muutoksia, kuten käytöstä, sydämen sykettä ja stressitasoa. 

Professori Neil Evansin mukaan reggae ja soft rock saivat aikaan koirissa selkeästi eniten positiivisia muutoksia. Aivan yksiselitteinen tutkimus ei kuitenkaan ole. Vuonna 2015 saman tahon tekemän tutkimuksen mukaan koirat rauhoittuivat parhaiten klassista musiikkia kuunnellen. 

– Reaktiot erilaisia genrejä kohtaan vaihtelivat kuten ihmisilläkin, joten meidän koiraystävillämme voidaan sanoa olevan oma yksilöllinen musiikkimakunsa, Evans kertoo.

Löytöä hyödynnetään kohta kenneleissä? 

Tässä tutkimuksessa koirille soitettiin reggaen ja soft rockin lisäksi motown-musiikkia, poppia ja klassista. Koirien mieltymys kahta ensimmäistä genreä kohtaan ilmeni rauhoittumisena. Näiden musiikkien soidessa koirat makasivat huomattavasti enemmän ja seisoivat huomattavasti vähemmän. Myös koirien stressitason ja sydämen sykkeen todettiin laskevan.

SCPA kertoo ottavansa tutkimustuloksen hyötykäyttöön ja investoivansa kenneleihin äänentoistojärjestelmät, joiden avulla koiria voidaan pyrkiä rauhoittamaan.

– Tulevaisuudessa jokaisessa keskuksessamme voi soida nelijalkaisille ystävillemme suunniteltu soittolista, ja samalla voimme laajentaa tutkimusta muihin hoidossamme oleviin lajeihin, Gilly Mendes Ferreira yhdistyksestä kertoo.

Tällä koiralla on aivan oma musiikkishow! 

0:40

Lähde: BBC 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.