Reetta Hurske liian hidas tietyssä kohtaa Düsseldorfin aitakisassa – Kristiina Mäkelällä loikkakisassa "ihan kauheaa"

Reetta Hurske sijoittui kuudenneksi Saksan Düsseldorfissa tiistaina kisatussa kansainvälisten yleisurheilun hallikisojen 60 metrin aitajuoksussa. Nooralotta Neziri karsiutui niukasti finaalista.

Hurske kellotti finaalissa ajan 8,06, jolla hän jäi kisan voittaneesta Yhdysvaltain Christina Clemonsista 0,15 sekuntia. Alkuerässään Hurske juoksi kolmanneksi ajalla 8,10.

– Alkuerä oli vähän pirteämpi kuin finaali, mutta aidan ylitys kesti eli liitelin siinä liikaa. Finaalijuoksu oli ok, vaikka lähtö ei ollut ihan terävin. Vaikka vierellä oli todella terävä lähtijä, siinä pitäisi pysyä kyydissä ensimmäiselle aidalle, Hurske sanoi SUL:n tiedotteessa ja viittasi viereisen radan Clemonsiin.

Hurske oli perjantaina Karlsruhessa kolmas ajalla 8,02.

– Vaikka ajat olivat nyt huonoja, ei ole syytä huoleen, kun tietää, että noista ajoista saa pienillä parannuksilla pois sadasosia. Erityisesti aidan ylitystä pitää parantaa, Hurske kommentoi.

Neziri juoksi alkuerässään 8,15 ja jäi finaalipaikasta 0,02 sekunnin päähän. Perjantaina Karlsruhessa Neziri aitoi finaalissa kuudenneksi ajalla 8,03.

– Oli ihan hyvä fiilis, mutta jotenkin läksin heti alussa könyämään ja juoksu lähti hajoamaan. Onneksi se ei ollut kauden avaus. Nyt on kuitenkin hyvä aika alla Karlsruhesta. Pieni pettymys tuo oli, kun edellisen kisan tulosta läksin parantamaan, mutta kausi jatkuu Puolassa (lauantaina), Neziri sanoi tiedotteessa.

Düsseldorfissa kilpaili myös kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä. Sijoitus kauden avauskisassa oli kuudes tuloksella 13,83.

– Ihan kauheaa. Se oli selkeästi sellainen tilanne, että kun tullaan harjoituskaudelta kilpailuun ja juoksu oikeasti kulkee. Tein vuorotellen kaikki virheet, käsi pyörähti ja jarrutin lankulle, mutta ei syytä huoleen, Mäkelä totesi.

– Tämänhän piti olla vasta valmistavia kisoja, kun tähtäin oli MM-halleissa maaliskuun puolivälissä. Nyt kun MM-halleja ei ole, tuntui vähän turhalta, mutta tästä jatketaan. Seuraavaksi kilpailen Pariisissa.