Red Bullin suunnitteluvirhe Vettelin vaikeuksien taustalla?

Red Bull -tallin Sebastian Vettelin ongelmat F1-kauden avauskisassa Bahrainissa saattoivat johtua odotettua suuremmasta polttoaineenkulutuksesta tai auton suunnitteluvirheestä, epäilee McLarenin ex-tallipäällikkö Ron Dennis.

Kilpailua Bahrainissa johtanut Vettel hyytyi lopulta kisan neljänneksi. Red Bullin selityksen mukaan saksalaiskuskin auton moottorin tehohävikki johtui viallisesta sytytystulpasta, mutta Dennis epäilee taustalla piilevän vakavamman ongelman.

- Kierrosajat putosivat niin nopeasti, että joku voisi epäillä moottorin elektronisen kontrollijärjestelmän kytkeneen päälle bensaa säästävän tilan, kommentoi Dennis ESPN:n mukaan.

- Red Bullin ongelma voi johtua suunnitteluvirheestä. Bensatankki voi olla liian pieni tai polttoaineenkulutus odotuksia suurempi, jatkoi Dennis.

Williams-tallin tekninen johtaja Sam Michael kertoi äskettäin BBC:lle, että Renault'n moottorissa on joukon pienin polttoaineenkulutus. Seuraavaksi tulevat Mercedes ja Cosworth. Ferrarin arvioidaan olevan joukon janoisin.

Michaelin arvion mukaan Red Bull starttasi Bahrainin kisaan kymmenen kiloa pienemmällä polttoainekuormalla kuin Ferrari.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat