Red Bullin Newey pelkäsi kuljettajiensa puolesta

Red Bullin tekninen johtaja Adrian Newey myöntää pelänneensä Belgian GP:ssä tallinsa kuljettajien Sebastian Vettelin ja Mark Webberin turvallisuuden puolesta.

Red Bull -autojen eturenkaat kuluivat pahasti rakoille jo aika-ajossa eikä renkaiden kestävyydestä ollut enää takeita.

- Se oli yksi pelottavimmista kisoista, joissa olen ollut osallisena. Todellista sydän kurkussa -osastoa, Newey sanoi BBC:lle.

Pirelli ilmoitti Red Bullille aika-ajon jälkeen, että heidän renkaansa olisivat vaarassa hajota, mutta kukaan ei osannut ennakoida, missä vaiheessa se tapahtuisi. Webber teki ensimmäisen varikkokäyntinsä jo 3. kierroksella ja Vettel 5. kierroksella.

- Se oli aikamoista päätöksentekoa, kun yritimme varmistaa auton turvallisuuden ilman, että aiheutamme itsellemme haittaa suorituskyvyn suhteen. Suoraan sanottuna olin kisan lopussa hyvin huojentunut siitä, että molemmat kuljettajamme olivat turvassa, Newey myöntää.

Red Bull käytti pyörissään suurempaa kampperikulmaa kuin mitä rengastoimittaja Pirelli suositti. Pirellin ohjeen mukaan kulma olisi saanut olla maksimissaan neljä astetta. Rengaskulutus pääsi yllättämään Red Bullin, koska Span sateisen kelin takia tallit eivät ajaneet juuri lainkaan kuivan kelin harjoituskierroksia.

- Kulma oli meillä aavistuksen yli neljä. Neljä ja yksi kahdeksasosa. Jos olisimme tienneet sen aiheuttavan turvallisuusuhan, emme olisi tietenkään käyttäneet sitä, Newey totesi.

Lue myös:

    Uusimmat