Pirelli-pomo olisi halunnut Red Bullin starttaavan varikolta

Pirellin moottoriurheilujohtajan Paul Hemberyn mielestä Red Bullin Sebastian Vettelin ja Mark Webberin olisi pitänyt suosiolla luopua Belgian GP:n lähtöruuduistaan, jotta liian kuluneet renkaat olisi saatu vaihdettua uusiin.

Red Bullin F1-autojen pyörissä käytettiin Belgian GP:ssä lajin rengastoimittajan Pirellin ohjeita suurempaa kampperikulmaa. Tämän takia Red Bull -autojen eturenkaat kuluivat jo aika-ajossa niin pahasti rakoille, että talli yritti saada poikkeuslupaa renkaidenvaihtoon ennen starttia. Lupaa ei kuitenkaan myönnetty.

Hemberyä harmittaa se, että Red Bull sai Pirellin näyttämään huonolta.

- Emme arvosta sitä, että meidät laitettiin tällaiseen asemaan. Se oli hieman epäreilu asema. Tilanne olisi tietenkin pystytty välttämään, Hembery puhisi Autosport.comin mukaan.

- Tallien on mahdollista lähteä matkaan varikolta erilaisilla säädöillä ja uusilla renkailla. He päättivät jättää käyttämättä sen vaihtoehdon - mutta sellainen on luonnollisesti päätöksiä tekevien ihmisten oikeus. Meidän ongelmamme on tietenkin se, että nimemme on renkaiden kyljessä ja meidän täytyy elää asian kanssa, Hembery jatkoi.

Rengashuolista huolimatta Red Bull ajoi Belgian GP:ssä kaksoisvoiton.

Lue myös:

    Uusimmat