Red Bull -pomo väittää: Mercedes haluaa Max Verstappenin – "Hän on siinä vaiheessa listan kärjessä"

2:21
Video: Lewis Hamilton teki vuoden jatkosopimuksen

Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin mukaan Mercedes on kiinnostunut Max Verstappenista siinä vaiheessa, jos Lewis Hamilton päättää lopettaa F1-uransa.

F1:ssä eletään varsin mielenkiintoisia sopimusaikoja jo nyt. Mercedes kertoi viime viikolla tehneensä vuoden mittaisen jatkon hallitsevan maailmanmestarin Hamiltonin kanssa.

Lyhyt jatkosopimus käynnisti kovat spekulaatiot siitä, että Hamiltonin F1-ura saattaisi olla katkolla vuoden päästä. Taustana tälle toimii se, että Hamilton jahtaa ensi kaudella jo uransa kahdeksatta maailmanmestaruutta. Mikäli hän onnistuu kyseisessä tempussa, nousee hän kaikkien aikojen mestaruustilaston kärkipaikalle.

Mutta kenet Mercedes värvää Hamiltonin seuraajaksi?

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner väläyttelee, että valinta saattaa tulla kovan kilpakumppanin riveistä.

– Olen varma, että sitten kun Lewis päättää lopettaa, Max on siinä vaiheessa Mercedes-listan kärjessä, Horner sanoi Red Bullin tuoreen moottorisopimuksen julkistuksen yhteydessä.

– Heillä on toki myös George Russell ja muita kuljettajia.

Verstappenin sopimuskuviot ja pykälät ovat ehtineet olla tapetilla viime vuosien aikana. Erinäköisissä raporteissa on viitattu siihen, että Verstappenin nykyisessä kontrahdissa olisi niin sanottuja ”ulospääsyehtoja”.

– Totta kai sopimuksissa on suorituskykyyn liittyviä lausekkeita. Emme yritä mitenkään pakottaa kuljettajaa olemaan jossain, missä hän ei halua olla.

– Välimme Maxin kanssa ovat kunnossa. Hän uskoo projektiin ja siihen, mitä teemme. Hän kyllä näkee sen, että yritämme panostaa tähän juttuun.

– Olen varma, että meidän ei tarvitse puuttua mihinkään sopimuslausekkeisiin. Meidän pitää vain tarjota hänelle kilpailukykyinen auto, Horner mietti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja