Red Bull -pomo syyllisti F1-tuomareita Verstappenin rangaistuksesta – nosti Bottaksen kolarin esiin

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner ei sulattanut Max Verstappenin Unkarin GP:ssä saamaa kymmenen sekunnin rangaistusta.

Verstappen kolaroi avauskierroksella tallikaverinsa Daniel Ricciardon kanssa. Ricciardon kisa päättyi ja Verstappen sai rangaistuksen, jonka hidastamana hän oli kisan viides. Muuten hän olisi voinut taistella jopa kisan kolmossijasta.

– Minun mielestäni he (tuomarit) olivat vähän yli-innokkaita, kun miettii vaikka (Valtteri) Bottaksen liikettä Barcelonassa, Horner sanoi.

Barcelonassa Bottas osui avausmutkan taistelussa Kimi Räikkösen kylkeen, mikä johti Räikkösen keskeytykseen ja myös Verstappen sai kimmonneesta Räikkösestä kylkeensä.

– Me olemme puhuneet kilpailutilanteista ja minun mielestäni tämä oli sellainen. Kyllä, Max teki virheen. Hän nosti kätensä ylös virheen merkiksi. Hän pyysi anteeksi tallikaveriltaan ja Daniel on hyväksynyt anteeksipyynnön, Horner totesi.

Ricciardo kävi tilanteen jälkeen kierroksilla ja vilautti jopa keskisormea Verstappenin suuntaan kävellessään radan varrella. Hän sanoi Verstappenin olleen amatöörimäinen.

Kisan jälkeen Verstappen oli kuitenkin nöyrä ja pahoitteli tilannetta. Rauhoittunut Ricciardo antoi oman synninpäästönsä maanantaina Twitterissä.

– Eilinen oli vaikea niellä. Noita muutamaa tuntia varten valmistaudutaan paljon ja sitten kaikki katoaa tuosta vain. Max pyysi anteeksi kisan jälkeen ja me puhuimme kahden kesken ilman median tai kenenkään muun läsnäoloa. Tilanne käsiteltiin oikealla tavalla ja nyt voimme jatkaa eteenpäin, Ricciardo kirjoitti.

Kuljettajilla on elokuussa aikaa ottaa happea, seuraava kisa ajetaan Spassa 27. elokuuta.


Lue myös:

    Uusimmat