Red Bull ei saa Hondalta tehdastallin asemaa

Hondan mukaan Red Bull ei saa tehdastallin leimaa itselleen uuden moottorisopimuksen myötä. Red Bull ja Honda julkistivat kaksivuotisen moottorisopimuksen tiistaina.

MAINOS

Ranskan GP C Morella –
kisa myös MTV3:lla!

Perjantai: Harjoitukset klo 12.55 ja 16.55
Lauantai: 3. harjoitukset klo 13.55, aika-ajo klo 16.55
Sunnuntai: Ranskan GP klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 15.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella. Ranskan GP poikkeuksellisesti suorana myös MTV3:lla.

C Moren sivulle pääset tästä

Pääkuvan videolla Pitstop-ohjelma, jossa käsiteltiin Kanadan GP:n puheenaiheet.

Red Bull käyttää vielä tämän kauden loppuun asti Renault'n moottoreita, joilla talli on ajanut neljään kuljettajien ja valmistajien mestaruuteen. Hondan moottoreita tällä kaudella käyttää puolestaan Red Bullin sisartalli Toro Rosso.

Honda-pomo Masashi Yamamoto kiistää kuitenkin, että he alkaisivat suosimaan Red Bullia millään tavoin.

- Valmistajan näkökulmasta ajateltuna ei ole järkeä luokitella toista tallia asiakastalliksi, sillä nykyisillä säännöillä molemmille täytyy toimittaa samanlainen voimayksikkö. Arvostamme Red Bullin asennetta, vaikka meillä ei ole mennyt hyvin viimeisen kolmen vuoden aikana, Yamamoto kertoi motorsport.comin mukaan.

Toro Rosson Pierre Gaslyn neljäs sija Bahrainin GP:ssä huhtikuussa on toistaiseksi Hondan paras tulos sitten F1-paluun 2015. 

Toro Rosso löytyy tällä hetkellä valmistajien sarjasta seitsemänneltä sijalta. Takana ovat muun muassa molemmat Ferrarin asiakastallit, Haas ja Sauber.

Juttua muokattu kello 06.10: Ingressissä puhuttiin alkuperäisesti, että Red Bull ei saa asiakastallin asemaa, virhe korjattu.

Lue myös:

    Uusimmat