Real Madridin kassakone tärähti: Taylor Swift tuotti jättiseuralle hurjat rahat – taustalla muhkea sopimus

Jari Litmanen ja Peetu Pasanen ennakoivat Mestarien liiga -finaalia Lontoossa 1:02
Jari Litmanen ja Peetu Pasanen ennakoivat Mestarien liiga -finaalia Lontoossa – loppuottelu nähtävissä MTV3-kanavalla kello 22

Real Madrid kohtaa Mestarien liigan loppuottelussa lauantai-iltana Dortmundin ikonisella Lontoon Wembleyllä, mutta stadionina sen rinnalla ei kalpene madridilaisten remontoitu kotipyhättökään, joka tarjoaa Los Blancosille tätä nykyä mahdollisuuden entistä suurempiin tuottoihin.

Yli 75 vuotta sitten pystytetyn stadionin rakennuttajan ja seuran pitkäaikaisen puheenjohtajan Santiago Bernabeun mukaan nimetty kolossi on käynyt viimeisten vuosien läpi aikana mittavan remontin. Sen nurmijärjestelmä on uusittu, infrastruktuuria modernisoitu ja julkisivu uudeksi verhoiltu.

Samalla se muokattiin entistä muuntautuvammaksi muitakin tapahtumia varten. Stadionilla nähtiin myös ensimmäinen jättikonsertti remontin jälkeen, kun Ruotsissakin äskettäin keikkaillut amerikkalaisartisti Taylor Swift saapui esiintymään Madridiin ja Bernabeulle.

Real Madridia lähellä olevan Marca-lehden mukaan Swiftin konsertti tuottaa pelkästään Real Madridille yhdeksän miljoonaa euroa.

Seuran presidentti Florentino Perez sorvasi sijoitusyhtiö Sixth Streetin ja stadionin ravintolapalveluja tuottavan Legends Hospitalityn kanssa sopimuksen, jonka perusteella 70 prosenttia stadionin tapahtumien liikevaihdoista kuuluu Real Madridille.  

Sopimus sisälsi Marcan ja AS:n mukaan mukaan myös hulppean 360 miljoonan euron maksun, joka kuorruttaa Real Madridin valmiiksi hyvinvoivaa taloutta entisestään. Vastineeksi Yhdysvalloista peräisin oleva Sixth Street saa oikeuden isännöidä tapahtumia stadionilla.

Perez ennakoi sopimuksen julkaisun yhteydessä keväällä 2022, että kumppanuus muodostuisi seuralle erittäin tuottavaksi. 

– Santiago Bernabeun muodonmuutos jakaa Real Madridin historian aikaan ennen sitä ja sen jälkeen, Perez totesi.

Swift esiintyi Real Madridin kotistadionilla kahtena iltana.  

Lue myös:

    Uusimmat