Ravivihje: Harha-askeleet ideahevosen kompastuskivenä

Monet tiistain Toto5-lähdöistä ovat vajaita ja selväpiirteisiä, mutta neljäs kohde tekee poikkeuksen. Siinä lupaava Randomi pystyisi kamppailemaan voitosta, jos ei ota alussa liikaa harha-askelia.

Viisivuotiaan menijän statistiikka on voltista sinänsä murheellinen, että se ei ole kertaakaan päässyt porukasta ilman ravinhakemista taipaleelle. Nousevan ruunan kapasiteetti piisaa kuitenkin heittämällä voittomatsiin. Viimeksi se jyräsi 6. ulkoa voittomatsiin ja hävisi vain nytkin mukana olevalle kaksikolle Sadehelmi-R.R. Nykäisy. Nyt Randomi pääsee matkaan 20 metriä tämän kaksikon etupuolelta.

Randomi voi ottaa alussa pienen hypyn, ohjastaja-valmentaja Pertti Puikkonenkin varoittaa pelaajia.  

- Ruuna ei ole oikein päässyt porukasta ravia matkaan, ja sisäradan lähtöpaikka vain vaikeuttaa tilannetta. Ulompaa ravia lähtemiseen olisi ollut paremmat saumat. Kyseessä on sitkeästi puurtava juoksijahevonen, jolla on potentiaalia pitkälle. Hevonen on tehnyt oikein vahvoja juoksuja, ja 30-alitus on lähitulevaisuudessa realismia. Randomi on vielä vähän säikky menijä, etenkin äänille se on kovin arka.

Randomi osallistuu Toto5-pelin kohteeseen neljä, johon pelataan myös Voittaja-peliä.

Tapio Mäki-Tulokkaan tallilla on mennyt viime aikoina kovaa. Nelivuotiaan Nitro Diablon aloitus miehen tallista oli kuitenkin kaikkea muuta kuin vakuuttava. Ruuna hakee tänään Toto5-pelin kolmannessa kohteessa revanssia. Katso C Moren 19.00 alkavasta lähetyksestä, auttavatko varustemuutokset Nitro Diablon palaamaan tasolleen.

Toto5-vihjesysteemi (lähdöt 4-8)

Toto5-1:  1, 3, 4 (6,2)
Toto5-2:  1, 5, 4, 3 (8,2)
Toto5-3:  9, 3, 8 (7,1)
Toto5-4:  6, 15, 10, 16, 8 (14,13)
Toto5-5:  3, 9, 10, 6 (5,12)

Yhteensä 720 riviä x 0,10 € = 72,00 €
Kopioi peli Toto-kupongillesi.

Toto5-ideasysteemi (lähdöt 4-8)

Toto5-1:  1, 3 (4,6)
Toto5-2:  1, 5, 4, 3 (8,2)
Toto5-3:  9, 3, 8, 7 (1,2)
Toto5-4:  6 Randomi (15,10)
Toto5-5:  3, 9, 10, 6, 5, 12 (4,11)

Yhteensä 192 riviä x 0,10 € = 19,20 €
Kopioi peli Toto-kupongillesi.


Toto5-1

1 Lakuri jäi viimeksi Pimara Cupin finaalissa etusuoralla 2. ulos, kun takaa hyökättiin. Ori ei löytänyt missään vaiheessa kiriluukkua ja jäi voittovoimissaan pussiin. Karsintalähdössä kuusivuotias hyökkäsi 3. ulkoa viimeisellä takasuoralla ja purjehti ylivoimaiseen voittoon. Lakuri lähtee reippaasti ja tavoitteena lienee koko matkan johto. 3 Lumitykki on päässyt terveysongelmien jälkeen starttirytmiin ja kilpailee huimasti tulosrivistöään paremmassa iskussa. Ruunan kapasiteetti on heittämällä riittävä, mutta etenkin alussa laukkariski on korkealla. Viimeksi se pisteli alun laukan jälkeen viimeiset kaksi tuhatta 27,3-tahtia. 4 Mustamani on tasapaksu ja kehittyvä puurtaja. Ruuna jyräsi Pimara Cupissa niukkaan voittoon, vaikka oli koko kirilenkin ulkoradoilla. 

Toto5-2

1 Lady Redcap on noussut Riikka Lehdon käsistä kovaan kuntoon ja esiintynyt viime starteissaan tasaisen hyvin. Esimerkiksi toissa startissa luonteikas tamma kiersi kolmannen kautta toiselle ilman selkää ja kamppaili Grainfield Fannyn voittaessa urheasti kakkoseksi. Tuoreimmassa startissaan tamma teki ylivauhtisessa lähdössä 3. ulkoa positiivisen kirin. Reipas avaaja pystyy kuskin niin halutessa pitämään johtopaikan. 5 Millcape’s Devil on kohteen väkevävireisin menijä, mutta valmentajan palaa rattaille lasketaan jonkinlaiseksi miinukseksi. Viimeksi ruunan esitys oli todella hyvä. Se juoksi hännillä toista rataa ja nousi viimeisen takasuoran alussa kirikaistoille. Viimeiset 700 metriä sujuivat Cooper Hossin voittaessa 12,4-vauhtia. 4 Celebration Song on väsymätön puurtaja, jolle pieni lähtö on eduksi. 3 Modern Seabee avaa nyt uusista käsistä ja riittää lahjoiltaan. 

Toto5-3

9 Por Nie Rock on tehnyt positiivista jälkeä ja ansaitsee seitsemän hevosen lähdössä selvän suosikin aseman. Ruuna on juossut oleellisesti tätä kovempia lähtöjä, ja se on varsin monipuolinen menijä. Viimeksi nelivuotias kohtasi kovia ikätovereitaan ja lopetti Atupemin voittaessa 3. sisältä pirteästi. 3 Stoneisle Jade on talvihevonen, jonka treenitiedot kertovat hyvää, vaikka alla on vaisu suoritus. Tammalla oli Kouvolassa ongelmia kintereen kanssa. Kyseessä on hevonen, jolta löytyy hyvänä päivänään selkäjuoksun jälkeen todella kova lopetus. 8 Nitro Diablo avasi uusista käsistä heikolla suorituksilla, mutta luokkaa on paljon parempaan. Ruunalle laitetaan nyt jenkkikärryt ja muitakin varustemuutoksia tehdään. 1 Lindalikella koitettaneen kärkipaikalta, mikä vaikeuttaa keulaspecialistina tunnetun 7 Hamis Fameraiserin tehtävää.

Toto5-4

6 Randomi on nouseva menijä, jolle juoksunkululla ei ole suurempaa merkitystä. Ruunan suurin kompastuskivi on matkaan lähteminen, mutta sen laukatta onnistuessa voittosaumat ovat mainiot. Lahdessa viisivuotias rymisteli pitkällä kirillä 6. ulkoa voittomatsiin. Aamupäivän 9 % pelikannatus suorastaan pakottaa koittamaan hevosta riskeistä huolimatta ideasysteemin varmana. 15 R.R. Nykäisy veti samaisessa lähdössä toisen radan letkaa ja puursi oikein sinnikkäästi maaliin asti. Ruuna on viime kuukausina kehittynyt hurjin harppauksin. 10 Jussin Sointu tuntuu edellisten tavoin hevoselta, jolla on radoille vielä paljon annettavaa. Viimeksi tamma puursi pitkän kirinsä rehdisti perille. 16 Naskalin Helmi on kunnossa ja 8 Salli Sorjonen pystyy parantamaan rutosti ennätystään. 14 Sadehelmi on edellisiä ravivarmempi, mutta sille ulkoradoilla kiertäminen ei ole yhtä mielekästä kuin monella vastustajista. Tamman alustava suosikkiasema ei ole perusteltu, ja siitä koitetaan rohkeasti ohipeliä.

Toto5-5

3 All Ready Match on voittoputkessa, mutta alustava yli 70 % pelikannatus on karannut totaalisesti käsistä. Useat voitot ovat peräisin helpohkoista lähdöistä. Vastus ei ole nytkään hurjan kova ja asemat toki suosiolliset, mutta varmistaminen tuntuu siitä huolimatta pakolliselta. Reippaalla avaajalla on hyvä keulasauma, kun 6 Callela Elmo on vielä eturivin ainoa hevonen, jolle ei luultavasti kelpaisi sen selkä. 9 Sweet Surviver on lähdön jonkinlainen ideahevonen, vaikka sen viime suoritus ei vakuuttanut. Normaalisti vauhtikestävä ruuna palasi viimeksi tauolta maltillisin odotuksin. Se hyökkäsi viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa, mutta maalisuoralla pyörä ei enää pyörinyt. Startti alla taso voi nousta hurjasti ja luvassa on hyvät tarkkailuasemat kärjen läheltä. 10 Jackpot Aria on lahjakas menijä, mutta paras puristus on ollut alku-uran jälkeen poissa. Viimeksi ruuna sai makoisan juoksun johtaneen Stonecapes Poen takana ja seurasi toiseksi.

Päivän duo -vihje (lähdöt 6 & 7)

1. kohde:  9, 3, 8
2. kohde:  6, 15, 10, 13

Yhtensä 12 yhdistelmää x 1,00 € = 12,00 €
Kopioi peli Toto-kupongillesi.

Troikka-systeemi (lähtö 7)

1. riville:  6, 15, 10, 16, 8
2. riville:  6, 15, 10, 16, 8
3. riville:  6, 15, 10, 16, 8

Yhteensä 60 yhdistelmää x 0,50 € = 30,00 €
Kopioi peli Toto-kupongillesi.

Tv-lähetykset: Ravit

    Ei tulevia TV-esityksiä

    Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

  • Katso lisää


Lue myös:

    Uusimmat